Кожному потрібно підготуватися: що повинно бути вдома у кожного на випадок нових блекаутів

Минулого року кожен українець відчув на собі ефект від блекаутів, тому цього року потрібно як слід підготуватися до масових відключень світла.

Блекаут – це відключення електроенергії, коли електропостачання в регіоні, місті чи країні призупиняється на певний час. Блекаути можуть бути спричинені різними причинами, такими як технічні проблеми, аварії в системі електропостачання, природні катастрофи, планове обслуговування, терористичні або кібернетичні атаки. В умовах повномасштабного вторгнення в Україні блекаути стали незмінною частиною життя українців впродовж 2022 року.

Блекаути можуть мати серйозні наслідки, такі як відключення освітлення, підтримки житлових і комерційних об’єктів, призупинення роботи лікарень, заводів, а також привести до тимчасового відключення комунікацій, включаючи мобільний зв’язок і інтернет. Саме тому до нових можливих блекаутів потрібно як слід підготуватися.

Прогнози енергетиків не дуже точні, тому неможливо сказати, чи будуть в Україні масові відключення світла взимку 2023-24 років. Зважаючи на попередній досвід у кожного з нас вдома повинні бути всі необхідні речі, які можна використати під час довготривалх блекаутів.

Чим необхідно закупитися перед блекаутом?
Чим необхідно закупитися перед блекаутом?

Перелік необхідних речей на випадок блекауту

  • Для того, щоб не залишитися без звʼязку вдома повинен бути павербак. Ви можете його зарядити перед відключенням світла або в закладах харчування, які постачають електроенергію.
  • Зовнішній акумулятор.
  • Туристичний пальник, свічки, сірники та сухий спирт, щоб можна було якісно обігріти ваше помешкання і приготувати їжу.
  • Батарейки та ліхтарики з радіоприймачем, які отримують живлення саме від батарейок. Не забувайте про те, що вони повинні бути всіх доступних розмірів.
  • Запаси питної води, консервації та технічна вода для гігієнічних потреб.
  • Якомога більше теплого одягу, покривал та пледів, щоб не змерзнути вдома і не захворіти.
  • Базова аптечка з ліками. Якщо за станом здоровʼя ви потребуєте певний препарат – його краще придбати у більшій кількості про всяк випадок.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини