Одні кажуть – похолодання, інші – потужна спека: яка буде погода в Україні в останній тиждень серпня 2024

У народі кажуть: серпень — репетиція осені. Чи подарує нам літо ще лагідне тепле проміння в останній тиждень свого господарювання? Розповідаємо у матеріалі.

Серпень завершує своє царювання, а разом з ним і літо. Вже на початку місяця ми відчули різке похолодання. Втім, гріх скаржитись, адже воно пішло нам на руку і тривалий час прожили без відключень електрики.

Тож, яку погоду нам подарує природа під фінальний акорд літа?

Синоптики прогнозують, у найближчі 10 днів вночі буде вельми прохолодно. Ртутний стовпчик коливатиметься від +15 до +20 градусів, на узбережжі морів – до +23. У денні години температура по всій країні коливатиметься від +28 до +34 градусів. Проте це лише початок розгортання погодних сценаріїв.

Синоптики розповіли, як зміниться погода в останній літній тиждень

У першій половині наступного тижня на південному, центральному, а також частково північному та східному заході України відзначатиметься сильна спека. Температура в цих регіонах підніметься до +35…+38 градусів. 1 вересня також обіцяє бути вельми спекотним, зокрема у столиці буде до +33 градусів. Ймовірна мінлива хмарність для північних регіонів, але це не факт.

А от для західних і північних областей, а також для Поділля ситуація зміниться вже після Дня Незалежності. З північних широт в ці регіони надійде прохолодніше повітря, що знизить температуру на 5−8 градусів. Це принесе тимчасове полегшення від спеки, проте зберігатиметься характерна для літнього періоду тепло.

Синоптики розповіли, як зміниться погода в останній літній тиждень

Щодо опадів, то прогнози не передбачають значних дощів. Лише у західних областях можливі локальні короткочасні дощі з грозами, які можуть зачепити північ, Вінниччину та Черкащину. Однак, ці дощі будуть несуттєвими і не вплинуть істотно на загальну погодну ситуацію.

Популярне

Подібні новини