Рубрики: Здоров`я

Чому лікарі лікуються вдома, а не в стаціонарі: не хочуть ризикувати здоров’ям

Чому лікарі лікуються вдома, а не в стаціонарі? Як не дивно, але більшість медиків вважають за краще боротися з хворобами у власному ліжку, уникаючи лікарень. Вся справа в ризиках для здоров'я.

Є така категорія людей, яка жадає лягти в лікарню навіть без прямих показань. Навіщо вони це роблять? Їх основний аргумент — прокапатися. Любов до крапельниць у наших співгромадян невикорінна. Тоді виникає питання, чому лікарі лікуються вдома, а не в стаціонарі?

Виявляється, вся справа в ризиках для здоров’я, як би парадоксально це не звучало. Нерозумно ризикувати заради пари сеансів інфузійної терапії фізрозчином, саме так називається метод лікування, заснований на введенні в кровотік різних препаратів. Справа в тому, що в стінах поліклінік висока ймовірність підхопити різні інфекції.

Лікарняний коридор

Гуляючі на вулиці патогени незрівнянні по небезпеці з живучими в лікарнях. Останні щодня витримують вплив антибіотиків, дезінфекційних розчинів та всього іншого, а значить вони набагато більш стійкі до ліків і навіть несприятливих для існування умов.

Але це ще не всі мінуси госпіталізації. На жаль, в лікарнях лежать далеко не одні інтелігенти. Можна банально опинитися в одній палаті з представниками соціально-незахищених верств населення. Якщо вашим сусідом виявиться наркоман або алкоголік, є можливість стати свідком нападу психозу — видовище не для кожного.

Переповненість лікарень

Зрозуміло, що зазвичай такі групи пацієнтів намагаються ізолювати від решти, проте коли відділення заповнені, вибирати особливо немає з чого. До того ж зараз багато хворих на гепатит, ВІЛ та інші зарази.

Якщо ви все ж вирішили полікуватися в стаціонарі, ви повинні бути готові до того, що лікування не обов’язково буде проводитися на вищому рівні. Медики і раді були б надати постояльцям кращі препарати і новітні методи терапії, але всі ми знаємо, як лікарні фінансуються, так що лікарі обходяться тим, що є.

Лікування на дому

Саме тому більшість докторів вважають за краще боротися з хворобами у власному ліжку. Жодна VIP-палата не забезпечить того ж комфорту, який так важливий для одужання.

Проте не можна сприймати сказане занадто буквально. Коли пацієнт має справу зі станами, які вимагають цілодобового спостереження, звичайно ж, залишатися вдома не можна і навіть небезпечно. Пам’ятайте про це.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Добрі Новини
Поділитися