Після авіакатастрофи під Чугуєвом планують урочисте прощання

У Харкові планують провести офіційне почесне прощання із загиблими в жахливій авіакатастрофі під Чугуєвом, яка сталася зовсім недавно.

Як буде проходити дана подія?

Наскільки ми всі знаємо, 25-го вересня під Чугуєвом сталася аварія військового літака, який виконував навчальний політ і на борту якого знаходилися 26 курсантів та офіцерів. Їх пам’ять вшанують 6-го жовтня 2020 року, як повідомляється на сторінці Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба. Саме 6-го жовтня о 10 годині буде проведена церемонія на площі Свободи, де присутні віддадуть честь трагічно загиблим молодим офіцерам і курсантам. Також в прес-службі Харківської ОДА повідомили, що на церемонії буде присутній президент України Володимир Зеленський.

Катастрофа військового літака

На час підготовки до церемонії вшанування пам’яті та прощання буде змінено рух транспорту в Харкові – деякі ділянки зовсім перекриють, так що багатьом автобусам і тролейбусам доведеться курсувати по тимчасово зміненим маршрутом. Відразу після прощання почнуться дії з доставки всіх тел курсантів і офіцерів в їх рідні міста і села для подальшого поховання.

Також варто згадати, що в Харкові на місці падіння літака провели панахиду за загиблими офіцерами і курсантами Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба. На 9-й день після трагедії з метою вшанувати пам’ять загиблих на місце приїхали друзі і близькі, льотчики і однокурсники. Панахида проводилася військовими капеланами.

Поділитися