Рубрики: Здоров`я

ТОП-8 правил правильного сну для збереження молодості, енергії та відновлення шкіри – експерти рекомендують

Мало хто знає, але існують деякі правила сну, які дозволять вам зберегти молодість, красу, відновитися та наповнитись енергією. Вони прості, але дієві.

Сон – це найважливіший процес у житті кожної людини, адже саме під час нього наш організм має змогу повністю відпочити, розкласти по полицях всі думки за день, а то й за тривалий період. Він надає сил, робить нас добрішими, але просто поспати мало, варто знати як робити це якісно, щоб зранку прокинутися і відчути в собі сили та молодість.

Збереження нервової системи

Прості правила сну заради молодості

Нервова система є найочевиднішим показником розладу сну, тобто, якщо вас мучить безсоння вночі, а зранку неможливо розплющити очі та неймовірно хочеться спати – варто розібратися з вашим станом.

По-перше, бажано зрозуміти, що вас непокоїть, потім варто закупитися м’ятним чаєм, ефірними оліями, найкраще підійде лавандове, воно має заспокійливу дію. І щовечора поєднувати ванну з арома-олією та заспокійливий чай, також при цьому варто включити легку музику і приблизно годину або навіть півтори провести в такій атмосфері, а потім ніяких гаджетів або справ, одразу в ліжко.

Темрява

Прості правила сну заради молодості

Коли ви лягаєте спати, необхідно вимикати всюди світло, електрозасоби, які можуть сигналізувати вночі, звук, яскравість та інтернет на телефоні. Тобто все те, що може блимати та заважати сну.

Засинати в повній темряві потрібно заради спокою, адже в нашому організмі є циркулеві ритми, які під час засипання та сну дуже реагують на будь-який промінь світла. А від цього у вас не виробляється потрібна організму кількість мелатоніну, тому ваш стан шкіри та організму може погіршуватися.

Медитації

Прості правила сну заради молодості

Це дійсно корисна річ, адже перед сном люди зазвичай починають багато думати та прокручувати ситуації у своїй уяві, а це навантажує мозок і перебиває сон. Тому рекомендуємо пізнати медитацію, тому що така практика уповільнює розум і дозволяє повернутися в момент тут і зараз та розвіяти ваші думки.

Відмова від гаджетів

Прості правила сну заради молодості

Тут все просто, за годину до сну взагалі не беріть в руки смартфон. Тому що наш мозок вночі працює набагато активніше і йому все цікаво, тому люди часто не помічають, як вони засуджуються до глибокої ночі.

Табу на алкоголь

Прості правила сну заради молодості

Звичка про бокал червоного сухого пішла з американських фільмів, але насправді, алкоголь не допомагає налагодити сон та відновити всі процеси в організмі. Навпаки, він провокує прочитання посеред ночі, або під ранок. Краще випити ромашковий або м’ятний чай.

Правильний догляд

Прості правила сну заради молодості

Правильний підхід до догляду за шкірою, може налагодити ваш сон та повністю відновити шкіру. Для нічного догляду рекомендуємо звернути увагу на сироватки, креми та тоніки, які містять у складі рослинні екстракти та діють за принципом детокс та кисень. Тоді ваша шкіра отримає свій “мелатонін” та зранку ви побачите ефект у дзеркалі.

Мелатонін

Прості правила сну заради молодості

Для того, щоб зберегти молодість та красу потрібно, щоб  в організмі була достатня кількість цього елементу. Тому варто лягати спати до 12-Ї  години ночі. Тому що з 22:00 до 23:00 відбувається пік викиду одного зі складових гормонів молодості – мелатоніну.

Фізичне навантаження

Прості правила сну заради молодості

Варто навантажувати організм фізичними вправами щодня, хоча б прогулянкою на свіжому повітрі. Це допоможе організму розвантажитись та вчасно відчути бажання до сну.

Поділитися