Рак кишечника: на що варто звернути особливу увагу при поході в туалет

Симптоми раку кишечника включають втрату ваги, зміни в звичці туалету і відчуття втоми без видимої причини. Але ви також можете наразитися на ризик пухлини, якщо помітите зміну консистенції стільця.

Раккишечника є одним з найбільш поширених видів діагностованих раків. Вам слід подумати про те, щоб поговорити з лікарем, якщо ви виявите, що ваш стілець рідкіший, ніж зазвичай.

Рак кишечника є загальним терміном для будь-якого раку, який розвивається в товстій кишці, і його іноді можна назвати раком товстої або прямої кишки.

Пухлина в кишечнику

Ранні ознаки раку кишечника можуть бути дуже незначними, і багато людей можуть не знати, що вони знаходяться в небезпеці.

Але діагностика стану на ранній стадії абсолютно необхідна, оскільки вона підвищує шанси на успішне лікування. Одним з ключових ознак раку кишечника є постійний рідкий стілець.

За даними благодійної організації «Рак кишечника», деякі пацієнти з раком кишечника вважають, що у них діарея є одним з симптомів раку.

Ви також можете помітити збільшення частоти відвідуваності туалету, частіше ніж ви звикли. Але те, що у вас діарея, не обов’язково означає, що у вас рак кишечника. Діарея дуже поширена і може бути викликана низкою умов. ТІЛЬКИ в комплексі з іншими симптомами раку кишечника діарея може бути ознакою захворювання!

Рідкий стул при раку кишечника

«Рак кишечника добре піддається лікуванню, але чим раніше його діагностують, тим легше його лікувати», – кажуть лікарі.

У людей, у яких рак діагностовано на ранній стадії, ймовірність успішного лікування набагато вище, ніж у тих, у кого рак став більш поширеним.

Найбільш поширені симптоми раку кишечника включають постійну зміну звички кишечника і виявлення крові в стільці. Кров може здатися більш темного кольору, що є ознакою кровотечі в шлунку.

Більше 90 відсотків усіх причин раку кишечника зустрічаються у людей старше 50 років. Ви можете знизити ризик захворювання, скоротивши кількість алкоголю в своєму раціоні і кинувши палити, якщо ви курите.

Повідомте свого лікаря загальної практики, якщо ви помітили будь-які постійні і незрозумілі зміни в звичці вашого кишечника, особливо якщо у вас також є кровотеча з заднього проходу.

Нагадаємо,
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Добрі Новини
Поділитися
Опубліковано