Здоров’я від А до Я: стани організму, які викликають кров у сечі

Це звучить дивно, але ви не завжди можете знати, що у вас в сечі кров. Іноді її так мало, що вона з'являється під мікроскопом лише тоді, коли лікар тестує вас на щось інше.

Коли ви бачите кров у своїй сечі, це може викликати тривогу. Але більшість випадків причини несерйозні. Однак у деяких випадках симптом вказує на більшу проблему зі здоров’ям. Тому ви завжди повинні повідомити про це лікарю.

Інфекція сечовивідних шляхів

Це трапляється, коли бактерії заражають частини вашого тіла, які роблять і зберігають сечу, наприклад ваш сечовий міхур або сечівник. Поряд із кров’ю, ви можете відчувати, що вам хочеться постійно у туалет, і в процесі випорожнення ви відчуваєте пекучий біль. У серйозних випадках у вас можуть боліти живіт або пах. Але іноді, особливо якщо ви старші, у вас можуть не бути ніяких симптомів. ІСШ дуже поширені, і антибіотики, які призначив вам лікар, зазвичай можуть вам допомогти.

Інфекція нирок

Інфекція нирок

ІСШ може пробитися до ваших нирок через сполучні труби сечовивідних шляхів. Симптоми часто схожі, але при інфекції нирок у вас більше шансів на підвищення температури та біль у боках. А це може бути і більш серйозно, особливо якщо воно пошириться на інші частини вашого тіла. Тому обов’язково повідомте лікаря, якщо ви помітили ознаки запалення в своїй сечі.

Камені в нирках

Вони починають утворюватися у ваших нирках, коли ваш організм накопичив занадто багато кальцію або інших мінералів. І вони можуть дійсно нашкодити, особливо в спині біля стегон і ребер, якщо вони виростають досить великими. Ви можете побачити в сечі кров або навіть шматок каменю. Менші камені іноді самостійно «виходять», але вам може знадобитися операція, щоб позбутися від великих.

Запалення нирок

Також називається гломерулонефрит,це може пошкодити крихітні фільтри у ваших нирках. Це ускладнює їх позбавлення від відходів. Зазвичай люди не знають, що вони мають запалення, доки їх лікар не виявить це за допомогою аналізу сечі. Але у вашої сечі може бути кров або вона може виглядати пінисто-коричневою, і ви можете помітити припухлість на обличчі, ногах і животі. Проблема може покращитися самостійно, але якщо цього не відбудеться, лікування може запобігти ураженню нирок.

Онкологія

Рак

Кров у сечі є ключовою ознакою раку сечового міхура. Це також може бути ознакою раку нирок або простати. У деяких випадках у вас можуть бути відсутні інші симптоми. Це одна з причин, чому важливо повідомити лікаря, коли ви помітите будь-яку кров. Лікар може виключити більш серйозні стани або розпочати будь-яке лікування, яке може знадобитися.

Поділитися
Опубліковано