Рубрики: Історії

У Луцьку у перехворілої коронавірусом мами новонароджений син впав в кому після щеплення від гепатиту

У Луцьку у перехворілої коронавірусом мами новонароджений син впав в кому після щеплення від гепатиту. До вакцинації стан немовляти був задовільний, тому батьки звинувачують лікарів у халатності.

У Луцьку у перехворілої коронавірусом мами новонароджений син впав в кому після щеплення від гепатиту B. Батько хлопчика Юрій Мороз звернувся до журналістів, щоб надати ситуації розголосу. Крім того, він написав в поліції заяву з приводу халатності лікарів.

Що ж сталося? У Луцькому пологовому будинку 1 серпня народився здоровий малюк вагою в 3180 грам. Пологи були природними і пройшли нормально, дитина була на грудному вигодовуванні.

Палата для недоношених діток в Луцькому пологовому будинку

4 серпня породіллю з дитиною повинні були виписати додому, однак цього не сталося, оскільки напередодні новонародженого вакцинували від гепатиту B. А вже через пару годин після щеплення він почав задихатися. Незабаром його у важкому стані з набряком головного мозку доставили в реанімацію Волинської обласної дитячої лікарні.

Зараз малюк підключений до апарату штучної вентиляції легенів, знаходиться під наглядом медиків разом з мамою. Тато ж упевнений, що причиною всьому стала вакцина.

Батько малюка Юрій

Лікарі, в свою чергу, наполягають на іншій версії подій. Справа в тому, що під час виношування вагітна перенесла коронавірус і це істотно ускладнило перебіг вагітності. Народила вона на 26-му тижні. Що стосується побічних ефектів від вакцини проти гепатиту, як кажуть медики, їх не існує:

«Усі інструкції та клінічні випробування це підтверджують. Науково доведено, що це щеплення не викликає набряків і судом. Ускладнення виникли через хворобу жінки».

Вакцинація новонароджених

У немовляти на даний момент відзначаються ознаки ураження центральної нервової системи, викликані кисневим голодуванням. Йому призначено протисудомні препарати, він ще залишається на ШВЛ, так що лікування триває.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Добрі Новини
Поділитися