Рубрики: Історії

Гірка слава: актори, які страждають від психічних розладів

Крім хвороб тіла, є ще й хвороби психіки, які бувають нітрохи не менш серйозними. Ні від того, ні від іншого не застрахований ніхто і навіть зірки.

Від психічних розладів не застрахований ніхто, що і довели герої нашої сьогоднішньої статті. У цій добірці ми розповімо, хто із знаменитих на весь світ акторів страждає від захворювань психіки, але при цьому не опускає руки і продовжує творити.

Бред Пітт

Бред Пітт

В одному зі своїх інтерв’ю тепер уже колишній чоловік Анджеліни Джолі зізнався, що близько десяти років бореться в депресією. Цікаво, що свою проблему він сприймає як курс вивчення самого себе, адже це допомагає йому покопатися в собі і розібратися, ким він є насправді.

Джим Керрі

Джим Керрі

Як не дивно, проте коміки дуже часто страждають від різних психічних розладів. Ще в дитинстві Джиму поставили діагноз синдром гіперактивності та дефіциту уваги. Він проявляється труднощами з концентрацією уваги, надмірною активністю, поведінковими відхиленнями.

Бувало, Керрі не міг всидіти на місці довше п’яти хвилин, хоча в той же час це допомогло йому розкрити себе як актора.

Селена Гомес

Селена Гомес

Не так давно у молодої актриси і співачки діагностували біполярний розлад. Це стан психіки, що викликає екстремальні коливання настрою від емоційних максимумів (ейфорія, підйом енергії) до самих низів (депресія).

Леонардо Ді Капріо

Леонардо Ді Капріо

У 2004-му вийшов фільм «Авіатор», в якому Лео зіграв головну роль Говарда Хьюза, у якого була виражена форма обсесивно-компульсивного розладу (ОКР). Це хвороба, що характеризується нав’язливими і заважаючими думками, які призводять до виконання певних ритуалів.

Так добре Ді Капріо втілив образ свого героя не дарма, адже він і сам страждає від ОКР. З самого дитинства його переслідує дивна звичка проходити в дверний отвір по кілька разів і навіть боязнь наступати на тріщини на асфальті. Якщо це станеться, він повернеться назад і виконає весь шлях заново.

Вайнона Райдер

Вайнона Райдер

Дивно, але ця талановита актриса і заможна жінка неодноразово мала проблеми з законом. Причина цього — клептоманія, тобто схильність до крадіжок.

Вайнона може собі дозволити купити речі, проте її психіка так влаштована, що вона вважає за краще їх красти. На думку особистого психотерапевта зірки, ця проблема розвинулася у неї через постійний стрес.

Поділитися