5 простих способів зберегти шкіру пружною та підтягнутою: як підвищити колаген і подовжити свою молодість

Мабуть, кожен з нас мріє про шкіру, яка сяє здоров'ям, відображає молодість і пружність. Однак, як отримати такий результат без звернення за допомогою до високовартісних процедур?

Виявилося, що головний секрет полягає у доволі простому, однак дієвому методі догляду, і, звичайно, у способі життя. Адже від належного застосування сонцезахисного крему до додавання в раціон білкових продуктів – усі ці дії сприятимуть підтримці вашої шкіри в чудовому стані.

Розповідаємо далі в матеріалі про 5 перевірених роками методів, які допоможуть вам значно довше насолоджуватися молодістю шкіри.

Захист від сонця

Ультрафіолетове випромінювання викликає передчасне старіння шкіри. Щоб уникнути цього, потрібно регулярно користуватися сонцезахисними засобами. Тобто, цілий рік, коли ви щоразу виходите з дому. Для літа і навіть сонячних днів узимку потрібні засоби з SPF не нижче 50, а для міжсезоння і похмурих днів узимку – не нижче 20.

Пити більше води

Ця всім давно відома порада дійсно працює. Якщо пити достатню кількість води (мінімум 30 мл на кілограм ваги тіла), тоді ви отримаєте не тільки здоровий організм та ясний розум, але й пружну, зволожену шкіру обличчя.

Ці 5 простих способів допоможуть збільшити колаген – як насолоджуватися молодістю шкіри без косметологів
Ці 5 простих способів допоможуть збільшити колаген – як насолоджуватися молодістю шкіри без косметологів

Здорове харчування

Правильне харчування, велика кількість свіжих фруктів та овочів, якісний білок та корисні вуглеводи зроблять вашу шкіру красивою. Але є важливий момент – тип харчування має підходити саме вам. Якщо у вас спостерігаються небажані реакції на обличчі на якусь їжу, тоді спробуйте виключити її з меню.

Своєчасний відпочинок

Хронічна втома та стрес згубно позначаються на стані шкіри. Тому, щоб не спостерігати у дзеркалі тьмяний вигляд та ранні зморшки, потрібно якісно та достатньо відпочивати. Не переробляти, не витрачати вихідні на справи, обов’язково проводити відпустку саме у відпочинку, а не у вирішенні побутових завдань. Щонайменше один день на тиждень потрібно відпочивати, нічого не роблячи. І якнайменше “спілкування зі смартфоном” у цей день.

Здоровий сон

Повноцінний сон – ще одна важлива складова молодості шкіри. Спати потрібно у повній темряві та тиші, у провітреному перед сном, прохолодному приміщенні, як мінімум, 7 годин. Бажано – в один і той самий час.

Популярне

Подібні новини