Насіння льону корисне для профілактики тромбозу і інсульту. Як його їсти

Накопичення шкідливого холестерину в крові небезпечно виникненням тромбозу і інсульту. Очистити кровоносні судини від бляшок допоможе лляне насіння.

Через неправильне харчування і малоактивний спосіб життя в наших судинах утворюються холестеринові бляшки, які призводять до інсульту. Щоб захиститися від цього, важливо чистити організм від надлишків холестерину, в чому допоможе насіння льону. Про нього ми і поговоримо в нашій сьогоднішній статті.

Корисний склад

Головна перевага лляного насіння в тому, що воно багате на жирні кислоти омега-3 і омега-6 навіть більше, ніж риб’ячий жир. Ці поліненасичені кислоти необхідні для нормальної роботи імунної, нервової, репродуктивної і серцево-судинної систем. Омега-3 сприяє розрідженню крові, зниженню рівня поганого холестерину і розщепленню тромбів. А рослинна омега-6 на відміну від тієї, що міститься в тваринних продуктах, підтримує здоров’я внутрішніх органів.

Холестериновые бляшки в сосудах
Холестеринові бляшки в судинах

Також в складі насіння багато рослинної клітковини, яка поліпшує травлення, і фітоестрогенів. Останні корисні для жіночого здоров’я. Крім того, льон є джерелом вітамінів A, E і B, калію, селену і цинку.

Калій налагоджує роботу всіх систем, а при його нестачі порушується пульс, з’являються проблеми з нирками і набряклість. Селен важливий для щитовидної залози, зменшує ризик розвитку онкологічних і серцевих захворювань. Цинк стимулює вироблення гормонів, зміцнює скелет і кістки, допомагає засвоєнню вітаміну A.

Як їх їсти

Лляне насіння можна додавати у випічку, хліб, кашу, салати, творог та інші молочні продукти. Варто відзначити, що його допустимо їсти як в цілісному, так і в перемеленому вигляді. В день буде достатньо однієї столової ложки.

Лляна олія
Лляна олія

Якщо у вас є харчова олію з насіння льону, заправляйте нею салати, каші, квашену капусту, відварну картоплю, змішуйте з йогуртом, кефіром і медом. При цьому важливо враховувати, що даний продукт найкраще вживати в холодному вигляді без попередньої термічної обробки, щоб він не втратив своїх цілющих властивостей.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини