Перший раз в перший клас: МОЗ опублікувало правила адаптивного карантину для школярів і студентів

Головний санітарний лікар країни випустив постанову про правила навчання в школах і вишах під час адаптивного карантину. МОЗ України роз'яснює подробиці.

З самою Постановою ви можете ознайомитися на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України. Зведення правил було опубліковані вчора. Ми виділимо лише основні моменти, які потребують особливої уваги:

Переміщенні по коридорах
  1. При вході на територію навчального закладу співробітникам освіти, студентам і школярам в обов’язковому порядку безконтактним термометром робиться температурний скринінг. На територію навчального закладу і до освітнього процесу не допускаються ті, у кого температура тіла, за результатами температурного скринінгу, вище 37,2 градуса Цельсія і / або вони мають явні ознаки ГРВІ захворювань.
  2. Батькам учнів або стороннім людям, які не мають відношення до навчального процесу, забороняється заходити в будівлі шкіл / інститутів.

    Уроки в школі

  3. Переміщення по коридорах учнями, студентами та освітнім персоналом здійснюється тільки в масках. Останні повинні знімати і утилізувати свої захисні маски один раз на три години. В аудиторіях і класах, де безпосередньо відбувається навчальний процес, присутні можуть знаходиться без масок індивідуального захисту.

    Навчальний процес

  4. Вся відповідальність за порушення правил навчання під час адаптивного карантину несе безпосередньо керівник установи.

5. Рекомендується:

  • скласти графік навчання для рівномірного розподілу учнів
  • використовувати запасні пожежні виходи для зменшення великого потоку людей
  • при можливості проводити заняття на вулиці або в одному й тому самому приміщенні.
Робота столовок і буфетів

6. Робота буфетів та їдалень будуть регулюватися тими ж правилами, що і робота кафе і літніх майданчиків під час адаптивного карантину. А саме:

  • всі працівники сфери харчування повинні знаходитися в масках індивідуального захисту
  • відстань між столиками, не менше 1,5 метра
  • тип харчування “шведський стіл ” або коли продукти харчування розміщені на прилавках без індивідуальної упаковки – заборонений.
Поділитися
Опубліковано