В український порт зайшов суховантаж, у половини екіпажу якого був виявлений коронавірус

У місто Південний, одеська область, зайшов суховантаж PATRA (IMO 9607801) під прапором Греції, як виявилося половина команди була заражена на ковід -19.

Про це заявили в Лабораторному центрі МОЗ України на водному транспорті. Під час рейду у кількох моряків з екіпажу були виявлені симтомов ГРВІ, тому у них відразу ж була взята кров на тестування на коронавірус методом ПЛР. Результати тестів показали, що у одинадцяти з двадцяти двох моряків був виявлений ковід -19.

У решти 11 членів екіпажу були взяті проби для проведення аналізу на антитіла. За результатами аналізів буде прийматися рішення про подальші дії.

Коронавірус на морських кораблях

Судно прибуло з Єгипту, його вже пришвартували близько карантинного причалу і будуть дизінфікувати, після чого прибуде новий екіпаж, який замінить хворих. Так як хворі застраховані компанією – перевізником, їм показана госпіталізація в один із лікувальних закладів міста Одеси.

На час стоянки судно буде під цілодобовою охороною, щоб виключити потрапляння на борт сторонніх людей і вихід на берег членів екіпажу.

Фрегат “Гетьман Сагайдачний”

Так само, як повідомлялося раніше, на українському фрегаті “Гетьман Сагайдачний ” у одного військовослужбовця був виявлений коронавірус, корабель помістили на карантин, а на самому судні був організований ізолятор. Зараз корабель перебуває в одеському порту. Хворий відправлений в Південний госпіталь на лікування. Медики розповіли, що перебіг хвороби у хворого – легкий, а сам він перебуває в задовільному стані. Іншим членам екіпажу Сагайдачного, також було проведено тестування методом ПЛР. Контактних осіб обстежили медики і помістили їх в ізолятор, який був розгорнутий на кораблі раніше. Командування ВСУ пообіцяло оприлюднити результати тестів контактних осіб додатково, коли будуть готові тести.

Поділитися