Тимошенко виступає за обов’язкове медичне страхування українців

Днями політична партія Юлії Тимошенко зареєструвала законопроект про обов'язкове медичне страхування українців.

Лідер політичної партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила на своїй особистій сторінці в Facebook, що її команда розробила і зареєструвала законопроект щодо впровадження обов’язкового медичного страхування. Воно дасть кожному українцю доступ до якісних послуг, а медики почнуть отримувати гідні зарплати, як каже політик.

Епідемія коронавірусної інфекції показала всю трагедію системи охорони здоров’я України. Зараз особливо видно, наскільки минула медреформа, яку ініціювала Уляна Супрун спільно з попередньою владою, не відповідає сучасним вимогам. Населення так і не отримало можливості безкоштовного лікування, а ситуація і зовсім тільки погіршилася, адже лікарні масово почали закриватися.

«Нам не потрібно винаходити нічого нового, досить взяти за приклад більше 90% країн світу, де користуються обов’язковим страхуванням. Завдяки цьому абсолютно кожна людина зможе прийти і отримати повний спектр послуг безкоштовно, навіть не заглиблюючись в те, як це працює», — заявила Юлія Володимирівна.

Її законопроект передбачає, що страховку частково оплачуватиме як роботодавець, так і найманий працівник. Держава ж має погашати вартість невідкладної медичної допомоги, лікування особливо важких захворювань, а також страховки безробітних і неповнолітніх.

Медична реформа в Україні

До речі, нинішній міністр охорони здоров’я разом з президентом країни мають намір переглянути деякі положення чинної реформи, оскільки в ситуації, що склалася такий шлях для України виявився не відповідним.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Добрі Новини
Поділитися