Хрусткий та соковитий перець “П’ятихвилинка”: швидкий та простий рецепт смачної закуски з оцтом

Чудовий та простий рецепт, як вразити гостей смачною закускою, що буде до вподоби всім. А приготувати ці хрусткі перці з оцтом зможе навіть господиня-початківець.

Іноді взимку ми хочемо скуштувати щось смачне та соковите, що викликало б у нас спогади з теплих літніх вечорів та безтурботного часу. Або ми просто розуміємо, що організму катастрофічно не вистачає овочів та вітамінів, і ви б залюбки з’їли зараз звичайний літній салат з огірків та помідорів. Тому ми підготували для вас рецепт, який врятує ваш вечір та здивує гостей своєю легкістю у приготуванні, коли ви все ж таки поділитесь цим рецептом.

Цей легкий рецепт хрустких та смачних перців “П’ятихвилинка” з оцтом ви одразу заберете у свої збірку того, що точно варто приготувати. Там немає над чим і старатися, тому це справжній порятунок, коли гості вже на порозі, а ваш стіл ще не накритий. Отже, діставайте все необхідне та насолодіться процесом, адже результат вас вразить.

Інгредієнти:

  • 3 кілограми перцю
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • Половина стакана оцту
  • 1 стакан рослинної олії

Процес приготування:

Спершу заздалегідь простерилізуйте кришки та банки, які будете використовувати.
Наступний крок — помийте та очистіть перець. Потім розріжте його на чотири частини. Також видаліть насіння з овочу — воно вам тільки заважатиме.

Нарізаний перець, що необхідно для подальшого поприготування
Нарізаний перець, що необхідно для подальшого приготування

Тепер перейдімо до приготування маринаду.

Для початку влийте в каструлю воду. Потім налийте у вашу ємність сіль, оцет та олію. Коли маринад почне кипіти, зменште вогонь та варіть його так ще максимум дві хвилини.

Опісля перед цим підготовлений перець кладете в цей маринад та варите овочі в імпровізованій сауні ще п’ять хвилин. Відлік починайте від того моменту, коли в ємності все знову почне кипіти.

Останній крок — розкладаєте перець по банках, заповнюєте їх маринадом та закатуєте кришками. Потім банки варто перевернути та залишити їх до повного охолодження.

Популярне

Подібні новини