Смаколики до чаю: старий перевірений рецепт приготування ідеального торта “Наполеон”. Шалено смачний!

Торт "Наполеон" - це шедевр кулінарного мистецтва, який напевно вразить вас своїм смаком і витонченістю. Поєднання тонких шарів тіста і ніжного крему створює неповторний десерт.

Торт “Наполеон” є одним із найвідоміших і найпопулярніших десертів у багатьох країнах. Його історія налічує кілька варіацій, але найширше приймається версія, що цей торт має французьке коріння і його придумали на початку 19-го століття.

З плином часу з’явилося безліч варіацій рецепта торта “Наполеон”. Наприклад, замість класичного крему на основі молока і яєць, зараз можна знайти версії зі згущеним молоком, медом, горіхами та фруктами.

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в домашніх умовах найсмачніший торт “Наполеон”.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 150 мл води
  • 300 г вершкового масла
  • 1/2 ст. ложки оцту 9%
  • Щіпка солі
  • 600 г борошна

Торт “Наполеон” відомий не тільки в Україні, а й за її межами. Його унікальний смак і ніжна текстура завоювали серця гурманів по всьому світу, і сьогодні ви можете знайти цей торт у різних ресторанах і кафе.

Для крему:

  • 1 л молока
  • 400 г цукру
  • 1 пакетик ваніліну
  • 7-8 жовтків (або 4 цільних яйця)
  • 100 г борошна

Покроковий рецепт:

Процес приготування
Процес приготування

Підготуйте тісто. У мисці збийте 2 яйця. Розведіть їх водою і додайте оцет із дрібкою солі. Ретельно перемішайте.

Замісіть тісто. Ножем або на тертці подрібніть вершкове масло. На стіл (або у велику миску) насипте борошно і викладіть на нього масло. Порубайте ножем. Зробіть заглиблення в центрі та влийте яєчну суміш (будьте обережні, вона може “тікати”). Замісіть тісто. Розділіть його на 12 рівних шматочків, сформуйте кульки, викладіть на тарілку і накрийте плівкою. Поставте в холодильник на годину.

Приготуйте крем. У нагрітому до кипіння літрі молока доведіть його до кипіння. Яєчні жовтки перетріть із цукром і ванільним цукром. Додайте борошно і перемішайте. Перемішайте цю суміш із киплячим молоком і на повільному вогні, постійно помішуючи, доведіть до загустіння.

Торт “Наполеон” характеризується своєю унікальною структурою, що складається з тонких шарів тіста, промазаних шаром смачного крему. Ця комбінація створює винятковий смак і текстуру, що робить торт “Наполеон” справжнім делікатесом.

Приготуйте тісто. Тісто тонко розкачайте на пергаментному папері та обріжте форми для коржів (наприклад, кришкою від каструлі). Проколоти майбутні коржі виделкою, щоб вони не здувалися під час випікання. Пекти коржі за 180 градусів до золотистої скоринки (приблизно 7-10 хвилин).

Зберіть торт. Змастіть кожен корж кремом. Покрийте верхній корж і боки. Обрізки тіста подрібніть і посипте ним торт. Поставте торт “Наполеон” у холодильник на 5-7 годин.

Торт готовий до подачі. Насолоджуйтеся цим чудовим десертом і його приємним смаком!

Торт “Наполеон” – це не просто десерт, це культурна спадщина, що мандрує крізь часи та межі країн. Його історія та неповторний смак роблять торт дорогоцінною стравою для любителів солодощів.

 

Популярне

Подібні новини