Тепер варю буряк так завжди: один кулінарний прийом допоможе зберегти максимум вітамінів

Один з найбільш поширених у наших стравах овоч – це буряк. Без нього не обійдеться ні борщ, ні вінегрет, ні ще багато якої смакоти. Його смажать, тушкують, маринують та варять.

Буряк – овоч, який дуже багатий мінеральними солями, а також такими елементами як фолієва кислота, бор, марганець, залізо. Ці складники роблять рослину не тільки смачною, а ще й певною мірою лікарською. Буряк активізує кровотворну та імунну систему організму, покращує обмін речовин, поліпшує мікрофлору кишківника. Але при цьому не потрібно забувати, що його не можна приймати діабетикам, оскільки в буряку багато цукру.

Городні експерти розповіли, як правильно обрізати бадилля буряка та коли потрібно це робити
Кухар розповів, скільки насправді має варитися буряк

Не варто приймати його і людям з захворюванням сечового міхура та при діареї. У декого буряк викликає алергію, тому вживати його потрібно з обережністю. Всім іншим буряк їсти корисно, особливо, якщо він запечений або відварений.

Сьогодні пропонуємо кілька способів зварити буряк правильно для того, щоб він мінімально втратив свої корисні властивості та максимально зберіг смак та колір.

Кухар розповів, скільки насправді має варитися буряк

Буряк потребує тривалого варіння під кришкою від 40 до 50 хвилин залежно від його розміру.

Залийте однакового розміру буряк у каструлі водою так, щоб вона була над коренеплодами вище приблизно на 4 см. Зауважимо, що буряк не потрібно перед цим обрізати жодним чином, або проколювати виделкою чи ножем.

Після того, як буря звариться, окріп з нього потрібно злити, а буряк залити холодною водою, яку також через кілька хвилин зливають, а до буряка додають кубики льоду. Після того овоч легко чиститься та не втрачає корисних властивостей.

Найшвидшим способом є приготування буряка у мікрохвильові. Для цього плоди кладуть у пакет з отворами та готують їх на повній потужності 12 хвилин, а потім ще 15 хвилин тримають у середині печі, не відчиняючи дверцята.

Спробуйте також запекти буряк у фользі протягом 50-60 хвилин.

Популярне

Подібні новини