Смаколики до чаю: пончики із заварного тіста, як у дитинстві. Готуємо за бабусиним рецептом смачну страву

Пропонуємо вам рецепт смачних пончиків із заварного тіста, які просто тануть у роті. 100 % вони зроблять по-домашньому теплим чаювання в будь-якій компанії: чи то в колі сім'ї, чи то колег по роботі

Вам знадобляться:

Борошно пшеничне – 150 г
Масло вершкове – 100 г
Яйця курячі – 4 шт.
Цукор – 1 ст. ложка
Сіль – 1 ч. ложка
Вода – 250 мл (можна навпіл із молоком)

Покроковий рецепт:

Процес приготування
Процес приготування

Крок 1. Приготуйте заварне тісто. У каструлі з товстим дном змішайте 250 мл води, 1 чайну ложку солі, 1 столову ложку цукру і 100 грам олії. Доведіть до кипіння, а потім додайте 150 грамів борошна.

Крок 2. Акуратно перемішуйте, поки не отримаєте однорідне тісто. Продовжуйте мішати доти, доки тісто не відійде від стінок каструлі та не збереться в грудку.

Крок 3. Перекладіть тісто в миску міксера і перемішуйте 1-2 хвилини на повільній швидкості, щоб остудити його і видалити зайву вологу.

Крок 4. Продовжуючи мішати на повільній швидкості, додайте по одному яйцю, щоразу ретельно вимішуючи тісто. Воно має стати гладким і еластичним.

Крок 5. Розігрійте рослинну олію в каструлі з товстим дном (рівень олії – близько 7,5 см). Ложками формуйте маленькі кульки, занурюючи їх у розігріту олію.

Крок 6. Смажте пончики у фритюрі на помірному вогні до золотисто-коричневої скоринки. Періодично мийте ложку, щоб уникнути прилипання тіста.

Крок 7. Викладіть готові пончики на ситечко або паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Крок 8. Гарячі пончики обваляйте в цукрі або цукровій пудрі, а також можете додати корицю або ванільний цукор для аромату.

Тепер у вас є рецепт ніжних, апетитних пончиків із заварного тіста, які ідеально пасуватимуть до чаю або кави. Подавати їх також можна з повидлом, варенням, згущеним молоком або сметаною.

Популярне

Подібні новини