Смаколики до чаю: рулет із печива з мандаринами та вершковим сиром (без випічки). Рецепт підказала колега

Уявіть собі смачний десерт, який не потребує випічки та містить мінімальну кількість цукру. Рулет із печива з мандаринами та вершковим сиром - це не тільки смачно, а й легко приготувати.

Вам знадобляться:

  • Печиво галетне – 100 г
  • Мандарини – 500-550 г (5 шт.)
  • Банани (невеликі) – 250 г (2 шт.)
  • Сир вершковий – 200 г
  • Мед – 1 ст. ложка
  • Какао-порошок – 1 ст. ложка

Покроковий рецепт:

Процес приготування
Процес приготування

Крок 1. Підготовка інгредієнтів

Почнемо з підготовки всіх необхідних продуктів. Для приготування рулету краще використовувати галетне печиво. Мандарини бажано вибрати однакового розміру та без кісточок.

Крок 2. Подрібнення печива

Ламаємо галетне печиво руками на чверті. Потім відправляємо печиво в чашу блендера з насадкою “ніж”. Подрібнюємо його до стану крихти, залишивши невеликі шматочки для текстури. Якщо немає блендера, то подрібніть печиво на дрібну крихту, наприклад, качалкою.

Крок 3. Підготовка бананів

Очищаємо банани (приблизно 150 г м’якоті) і нарізаємо їх кружечками. Потім використовуємо занурювальний блендер, щоб подрібнити банани до однорідної маси (можна за відсутності блендера це зробити виделкою).

Крок 4. Змішування інгредієнтів

До подрібнених бананів додаємо печиво та какао-порошок. Ретельно перемішуємо всю масу спочатку ложкою, а потім руками, щоб створити однорідне тісто.

Крок 5. Приготування крему

До вершкового сиру додаємо мед і за допомогою занурювального блендера перемішуємо сир і мед до отримання кремової консистенції (знову ж таки, за відсутності блендера проробляємо цю процедуру виделкою).

Крок 6. Підготовка мандаринів

Очищаємо мандарини від шкірки та білих прожилок, щоб отримати тільки соковиті часточки.

Крок 7. Формування рулету

Вистилаємо робочу поверхню листом пергаменту, приблизно 40х40 см у розмірі. Викладаємо на пергамент підготовлене тісто з печива і руками формуємо з нього квадрат розміром 20х20 см і товщиною приблизно 1 см. Розмір сторони квадрата можна визначити, склавши висоту всіх мандаринів і додавши 1-2 см.

Крок 8. Нанесення крему

На отриманий пласт викладаємо сирний крем і рівномірно розподіляємо його по поверхні.

Крок 9. Начинка мандаринами

Трохи відступаючи від краю, викладаємо мандарини на пласт тіста впритул один до одного. Вони стануть внутрішньою начинкою рулету.

Крок 10. Формування рулету

За допомогою пергаменту акуратно звертаємо рулет, щоб мандарини опинилися всередині. Потім підвертаємо кінці пергаменту.

Крок 11. Охолодження та подача

Ставимо рулет у холодильник на кілька годин, бажано на не менше ніж 3-4 години, щоб десерт добре замерз і став більш щільним.

Після охолодження дістаємо рулет із холодильника й акуратно знімаємо пергамент.

Крок 12. Подача до столу

Рулет із печива з мандаринами та вершковим сиром готовий. Гострим ножем розрізаємо його на порційні шматочки приблизно по 2 см завтовшки.

Цей десерт обов’язково сподобається вашим гостям і зробить ваші вихідні особливими.

Популярне

Подібні новини