Діти більше не просять купити торт: від цього десерту в захваті навіть свекруха, а готується швидко

Цей пиріг виглядає дуже вишукано, але готується легко та швидко. Його не відрізниш від торта і можна сміливо подавати до святкового столу.

Інгредієнти на форму 22 см:

400 г кисломолочного сиру
200 г сметани/йогурту
2 середні яйця
120 г цукру, ваніль
20 г крохмалю (муки)

+/- 360 г борошна
1,5 ч.л. розпушувача
60 г цукру,  дрібка солі
150 г вершкового масла

Приготування:

Спочатку готуємо сирну начинку. В миску кладемо сир, цукор, сметану, крохмаль, яйця, ванільний цукор. Перебиваємо блендером до однорідної консистенції.

Далі в окремій мисці просіюємо борошно. Додаємо розпушувач, цукор, дрібку солі. Перемішуємо та додаємо шматочки холодного вершкового масла, нарізаного кубиками. Перемішуємо, утворюючи крихту.

Умовно розділяємо крихту на 6 частин.

У форму викладаємо перший шар крихти і добре розподіляємо ложкою. Викладаємо шар сирної начинки. Далі знов крихта і так далі. В нашому рецепті вийшло 6 шарів крихти та 5 шарів начинки. Останній шар повинен бути з крихти.

Пиріг, який смачніше торта
Пиріг, який смачніше торта

В одну чи всі частини тіста також можна просіяти какао-порошок, тоді у вас вийде шоколадний смак.

Також за бажанням та смаком можна додавати родзинки, курагу, горішки і тд. Все це залежить від вашої фантазії та кулінарних уподобань. Експериментуйте!

Випікаємо наш десерт при температурі 180 градусів орієнтовно 45 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою дерев”яної шпажки чи зубочистки. При доторку пиріг пружний.

Після випікання залишаємо пиріг охолоджуватися у формі при кімнатній температурі. Після охолодження пиріг трошки осяде. Це нормально, так і повинно бути.

Пиріг готовий! За бажанням його можна прикрасити ягодами чи фруктами. Він стане справжньою зіркою до чаювання з рідними. Смачного!

Також рекомендуємо приготувати смачний сирний крем-суп. Такої смакоти ви ще не куштували! Рецепт:

Популярне

Подібні новини