Котлети тепер запікаю в духовці: таких пишних, соковитих на сковороді не смажила. Хитрощі, які ви не знали

В ці котлети навіть яйця можна не додавати. Пишні, соковиті та високі, з неймовірною рум'яною скоринкою - найтоншою та апетитною. Ділимось деякими тонкощами приготування, щоб котлети радували вас!

На перший погляд, приготування котлет здається простим завданням: просто змішайте фарш, хліб та яйце, і смажте. Але часто реальність виявляється складнішою, особливо для початківців у кулінарії. Молодим господиням доводиться декілька разів намагатися, перш ніж вони досягнуть бажаного результату – пишних та соковитих котлет, які б всім у сім’ї сподобалися. Тому ми розкриємо секрети приготування смачних котлет. Крім того, котлети майже завжди присутні на святковому столі. Без них важко уявити навіть звичайний обід або вечерю. Вони можуть прикрасити будь-яку святкову вечерю. Кожна господиня прагне приготувати щось цікаве та неповторне. І це чудово. Завдяки цьому рецепту ви зможете вражати гостей інноваційним смаком та отримувати захоплені відгуки.

Секрети пишних та соковитих котлет: майстер-клас від кулінарів
Секрети пишних та соковитих котлет: майстер-клас від кулінарів

Смачні та красиві котлети в духовці: рецепт, інгредієнти та прості хитрощі

1. Приготувати фарш: пропустити м’ясо через м’ясорубку. М’ясо будь-яке, хоча краще комбінований фарш: яловичина + свинина.

Хитрість №1. Фарш має бути великого або середнього помелу.

Коли ми надто старанно подрібнюємо м’ясо, сподіваючись зробити котлети м’якими та пишними, отримуємо зворотний ефект. М’ясо позбавляється соковитості, фарш – пишноти. У результаті вироби щільні, “збиті”, можуть бути твердими. Сік швидко залишає їх. А що робити, якщо фарш вийшов рідкий? Ще додаємо хліб і яйця, щоб зробити його щільнішим.

Хитрість №2. А щоб котлети не були сухі та щільні, у м’ясо потрібно додати шматочки сала. Сало робить котлети пишними, коли витоплюється, “розпушує” фарш. Та й просто пом’якшує щільну консистенцію, надає соковитості.

2. Обсмажити нарізану кубиками цибулю. Можна, звичайно, пропустити через м’ясорубку, але навіщо? Смажена цибуля дасть найкращий смак та деяку пишноту. А сік сирої цибулі лише зробить фарш рідкішим.

3. Хліб. Якщо фарш досить вологий, то додайте сухий хліб. Під час замішування хліб убирає в себе м’ясний сік.

Популярне

Подібні новини