Щоб отримати рекордний врожай, завжди даю це томатам під час цвітіння: 4 дешеві інгредієнти і все готово

Щоб виростити рясний врожай томатів, їх треба правильно доглядати. Завдяки органічній підгодівлі, томати будуть інтенсивніше рости, плоди будуть зав'язуватися швидше, рослини будуть здоровими.

Різні народні засоби використовуються, як добрива або для боротьби зі шкідниками, але сьогодні ми розповімо про унікальну суміш, яка виконує всі функції одночасно.

Це комбінація води, молока, йоду та борної кислоти. Спочатку “пройдемось” по всіх інгредієнтах окремо. Йод використовується, як засіб від хвороб та комах. Завдяки своїм фунгіцидним властивостям йод допоможе покращити азотний обмін, замінить селітру, і буде чудовим добривом для імунної системи рослини.

Йод першим допоможе при грибкових інфекціях, позитивно позначиться на розвитку розсади, і навіть допоможе підвищити кількість зав’язей та розвинути квіткові пензлі рослини. Помідори будуть наповнені сахарозою, і визріють набагато раніше терміну. Нестача йоду послабить зростання помідорів і рослини більше хворітимуть. Щоб цього не сталося, підживлення таким розчином здійснюється в кілька етапів.

Під час цвітіння даю томатам це копійчане добриво: вже й нема куди дівати врожай
Під час цвітіння даю томатам це копійчане добриво: вже й нема куди дівати врожай

Перший – після появи 3-4 листочки. Другий – коли починають формуватися зав’язі. Третій – коли плоди зріють, але ще зелені. У молоці містяться мікро- та макроелементи, серед яких мідь, залізо, цинк, марганець, селен, фосфор, натрій, кальцій та інші. Це натуральний органічний засіб від шкідників та ефективне добриво для томатів.

Завдяки наявності лактози у складі молока, комахи навіть не підійдуть до рослини, якщо обробляти їх позакореневим способом. На листі буде формуватися тоненька плівка, яку подолати бактерії та комахи будуть не в силах. У чистому вигляді молоко не використовується – його необхідно розводити з водою – на одну частину молока потрібно взяти 4-5 частин води.

Протягом літнього сезону потрібно обробляти огірки молочною сумішшю кожні 2-3 тижні. А ось борна кислота – це незамінне джерело бору, за допомогою якого рослини зможуть засвоїти багато корисних речовин із складу ґрунту.

Бор допомагає томатам довше цвісти та збільшити кількість зав’язей на кущах, регулює споживання вологи при дозріванні, накопичує цукор у помідорах, ефективно бореться з грибками, що знищують рослина, а також є натуральним і дуже корисним органічним добривом.

Приготувати такий розчин для підживлення під час цвітіння у червні дуже просто: беремо 4 літри води, один літр нежирного домашнього молока, 15 крапель йоду та щіпку борної кислоти.

Популярне

Подібні новини