Баклажани, які підкорили всю Мережу: як приготувати смачну закуску з мінімуму продуктів та “нулем” у кишені

Для приготування смачної закуски не потрібно витрачати багато грошей і часу. Розповідаємо, як зробити апетитні баклажани по-корейськи за лічені хвилини.

Пікантний смак баклажанів по-корейськи неможливо сплутати ні з чим. Кожен із нас хоча б раз куштував моркву по-корейськи – вона має особливий солодкий присмак із невеликою “гостринкою”. Багатьом така закуска подобається найбільше, але лише тому, що вони не куштували цієї.

Синенькі в цікавому корейському соусі точно сподобаються любителям азійського стилю. Така закуска вдало доповнить м’ясні страви та чудово піде доповненням до основних страв і гарнірів. Розповідаємо покроково, як приготувати закуску з баклажанів.

Як приготувати смачні баклажани по-корейськи за лічені хвилини – простий рецепт закуски
Як приготувати смачні баклажани по-корейськи за лічені хвилини – простий рецепт закуски

Інгредієнти:

  • 2 середні баклажани;
  • 1 середня морква;
  • 1 середня цибулина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 1 столова ложка оцту;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • Кунжут і зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Наріжте баклажани тонкими смужками або кубиками. Викладіть нарізані баклажани в друшляк, посипте сіллю і залиште на 20-30 хвилин, щоб із них вийшла гіркота. Потім добре промийте баклажани під холодною водою і дайте воді стекти.

Моркву натріть на тертці для корейської моркви або наріжте тонкими смужками. Цибулю наріжте півкільцями. Часник очистьте від лушпиння та дрібно наріжте або пропустіть через спеціальний прес, аби подрібнити його.

Розігрійте одну столову ложку рослинної олії на великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте баклажани до золотистого кольору, приблизно 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Потім перекладіть баклажани на тарілку. Додайте ще одну столову ложку олії на ту ж сковороду.

Додайте нарізану цибулю і обсмажте до м’якості, приблизно 3-4 хвилини. Додайте моркву та смажте ще 5 хвилин, поки овочі не стануть м’якими, але не втратять форму. Додайте часник і смажте ще 1 хвилину, поки не з’явиться аромат.

Поверніть баклажани в сковороду до овочів і добре перемішайте. Додайте соєвий соус, оцет, цукор, чорний перець. Все ретельно перемішайте і тушкуйте на середньому вогні ще 5 хвилин.

Зніміть сковороду з вогню і дайте баклажанам повністю охолонути. Це дозволить їм просочитися усіма смаками. Перед подачею перекладіть баклажани в красиву тарілку. Посипте кунжутом і прикрасьте свіжою зеленню.

Як приготувати смачні баклажани по-корейськи за лічені хвилини – простий рецепт закуски
Як приготувати смачні баклажани по-корейськи за лічені хвилини – простий рецепт закуски

Смачного!

Популярне

Подібні новини