Готую сама приправу для супу зі свіжої зелені: заготовляю банками, ще й свекрусі перепало. Магазинну не беру

Смачно. Дешево. Просто. А головне – натурально! Кухарі кажуть, що соуси та спеції – найголовніше у страві. Ми цілком згодні! Особливо смачні домашні саморобні приправи.

Зелена приправа для супу

Беремо ароматну свіжу зелень із городу. Якщо не так багато, тому краще купити на ринку у бабусі. Беремо кінзу, петрушку, кріп, зелену цибулю та фіолетовий базилік. Запах неймовірний!

Усю зелень обов’язково добре миємо в холодній воді та обсушуємо серветками або паперовими рушниками. Зрізаємо стебла (вони нам не потрібні) і саму зелень довільно ріжемо. Але не дрібно, це важливо!

І тепер беремо піддони для сушарки та розкладаємо на них зелень. Застилати папером і змащувати не потрібно! Якщо сушарки немає – робите все те ж саме в духовці (але це довше і дорожче.

Ставимо піддони один на одного, накриваємо кришкою зверху. Вибираємо потрібний режим і вмикаємо сушарку. Сушимо зелень на 30-40 градусах. Зелень сохнутиме приблизно 6-8 годин, під час сушіння піддони потрібно іноді міняти місцями.

Готову суху зелень складаємо в блендер і подрібнюємо. Тільки уявіть, який аромат! До неї можна додати сіль, перець або якісь сушені овочі (морква, цибуля тощо). Зберігати таку приправу треба в чистому сухому контейнері із закритою кришкою. Важливо, щоб зелень була добре просушена і в контейнері не було вологи, інакше з’явиться пліснява!

Шедевральний рецепт приправи зі свіжої зелені: перевірено шеф-кухарем
Шедевральний рецепт приправи зі свіжої зелені: перевірено шеф-кухарем

Сушарка економить енергію і не перегрівається: вона сама вмикається на кілька секунд, потім вимикається. Петрушка – це не тільки популярна кулінарна зелень, але й рослина з багатим набором корисних властивостей. Вона містить вітаміни A, C і K. Вітамін A корисний для зору, вітамін C зміцнює імунну систему, а вітамін K сприяє здоров’ю кісток. Петрушка багата на такі мінерали, як залізо, кальцій, магній і калій.

Кінза містить вітаміни A, C. Вона багата на калій, кальцій, марганець, залізо і магній. У мексиканській кухні кінзу додають до сальси, супів. В індійській кухні її використовують для приготування каррі та маринадів.

Популярне

Подібні новини