Аґрус та смородину завжди підгодовую тільки цим “обідом”: виростає вся здорова та крупна, як з картинки

Сьогодні ми хочемо поділитись з вами рецептом приготування унікального підживлення для смородини, яке знайдеться на будь-якій ділянці. Готується легко, а результат - супер!

Тож мова піде про таке підживлення, як пріла торішня трава. Вона дуже ефективна в якості добрива для аґрусу та смородини, тому більше не потрібні мінеральні добрива, гній та перегній для отримання хорошого врожаю улюблених ягід.

В результаті ви отримаєте дуже потужні бруньки, які стануть запорукою гарного врожаю. Раз на кілька років потрібно підгодовувати чагарники золою, особливо на кислих ґрунтах, і більше ніяких добрив не потрібно. Зрілу торішню траву вносять під кущі на початку осені, коли не лише збирають врожай але і коли ви зробили обрізку та розпушування землі.

Цікаво, що в прілій траві формуються унікальні бактерії, які знищують грибницю борошнистої роси і збагачують кущ корисними вітамінами та мікроелементами. А щоб ефект був ще кращим, прілу траву змішують з дріжджами, дають їй настоятися протягом 12 годин щоб дріжджі активізували процес бродіння – і після цього необхідно внести добрива під кущ.

Чим підживити аґрус та смородину: городники розкрили потужне добриво
Чим підживити аґрус та смородину: городники розкрили потужне добриво

Воно підвищує цукристість плодів і збільшує їх розмір, а також насичує грунт ефективними мікроорганізмами, підвищуючи її біологічну активність. Це допоможе вилікувати кущі чорної смородини від самих різних хвороб, а також забезпечить стабільний урожай мінімум 4-5 кілограмів смородини з кожного куща. Перевірено практикою та часом!

Нагадаємо, що смородина потребує регулярного поливу, особливо в періоди посухи, щоб підтримувати оптимальну вологість ґрунту. Щоб забезпечити здоровий ріст, рослину слід удобрювати органічними та мінеральними добривами. Важливо регулярно обрізати кущі смородини, видаляючи старі та пошкоджені гілки для стимулювання нового росту. Для захисту від шкідників і хвороб рекомендується використовувати біологічні засоби захисту рослин або спеціальні хімічні препарати.

Популярне

Подібні новини