Смачніше, ніж рідний шашлик! Ідеальна вечеря “Без клопотів”: все виклала в духовку і готово через 20 хвилин

Як же часом хочеться просто відпочити вдома, не вистоюючи годинами біля плити. І якщо ви з такими думками проводите кожен вечір, то наш рецепт м'яса у духовці — саме для вас.

Вечеря за 20 хвилин — цілком реальна справа. З цим рецептом м’ясної печенини ви приготуєте смачну страву зовсім без зайвих зусиль.

Почнемо з вибору м’яса. Як і для шашлику, тут найкраще підійде свинячий ошийок, в якому співвідношення білкової та жирової маси ідеальне для запікання. Нам знадобиться 500 грамів. Нарізаємо все на кубики приблизно 2,5 см. Далі справа за маринадом. Його треба підготувати дуже ретельно, адже саме він дасть той незрівнянний смак м’ясу.

Як приготувати свинину з сиром: простий корисний рецепт
Кухар розповів, як запекти м’ясо у духовці аби нагадувало шашлик

Готується все просто: змішайте дві столові ложки оливкової олії, одну столову ложку яблучного оцту, чайну ложку діжонської гірчиці, дрібку солі, чорного перцю, червоного перцю та паприки, а також два подрібнені зубчики часнику.

Маринувати нарізаний ошийок ви можете звечора, а можете прямо перед приготуванням, але покласти у розчин його необхідно щонайменше на 20 хвилин. Поки майбутня печенина “приймає ванну”, розігріваємо духовку до 220 градусів. Далі все викладаємо на деко, попередньо застелене пергаментом.

Кухар розповів, як запекти м’ясо у духовці аби нагадувало шашлик

Поставте деко в розігріту духовку і запікайте протягом 15-20 хвилин, поки м’ясо не стане золотисто-коричневим і не виділить ароматні соки та жир. Для більшої ароматності додайте кілька гілочок розмарину. Після 10 хвилин запікання, перегорніть шматочки, аби вони рівномірно пропеклися, утворюючи хрумку скоринку. Все. На цьому моменті духовку більше не відчиняємо.

Подавати вашу страву можна, як зі свіжими овочами, так і з вареною чи смаженою картоплею. Печенина також буде неймовірно виглядати у тандемі з овочами-гриль. Бажаємо смачного!

Популярне

Подібні новини