Медовик за 10 хвилин! Тепер всі мої подруги готують коржі тільки так! Лінивий “медовий” торт – мій улюблений

Лінивий "медовий" торт – це ідеальний десерт для будь-якого свята. Цей рецепт не тільки простий у виконанні, але ще й дарує неповторний смак. Обов'язково спробуйте його приготувати вдома!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 170 г меду (0,5 склянки)
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 2 ст. л. крохмалю

Для крему:

  • 500 г сметани (15% жирності)
  • 2 ст. л. цукрової пудри

Для декору (не обов’язково):

  • 50 г білого шоколаду
  • 1 ст. л. меду

Приготування:

Спершу приблизно за дві години до випікання відважте сметану і залиште її при кімнатній температурі, щоб стекла сироватка і сметанний крем вийшов густим. Це важливо, щоб він не розтікався при складанні тістечок.

Потім для декору розтопіть білий шоколад у мікрохвильовій печі. Вилийте його на пухирчасту плівку, розрівняйте рівним шаром і приберіть у холодильник для застигання.

Далі у мисці збийте яйця з цукром до пишної білої піни. Це займе приблизно 5-7 хвилин. Потім, продовжуючи збивати, додайте мед. Просійте борошно, крохмаль і соду, і поступово додавайте цю суміш до яєчно-медової маси, постійно перемішуючи до однорідності.

Кулінари розповіли, як приготувати лінивий "медовий" торт
Кулінари розповіли, як приготувати лінивий “медовий” торт

Після цього вилийте тісто на деко, застелене пергаментним папером, і розрівняйте його. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 175 градусів духовці до зарум’янювання. Перевіряйте готовність за допомогою сухої зубочистки. Бісквіт випікається приблизно 10 хвилин, але час може варіюватися в залежності від вашої духовки. Після випікання дістаньте бісквіт з дека і зніміть папір.

Далі за допомогою виїмки діаметром 5 см виріжте з бісквіту кружки. Його обрізки поверніть на 5 хвилин у духовку, щоб вони підсушилися, а після цього охолодіть.

Потім відважену сметану розмішайте з цукровою пудрою до однорідності. Після цього змастіть кружки бісквіту сметанним кремом і з’єднайте їх по два кружки стороною, змащеною кремом, один з одним.

Далі охолоджені та підсушені обрізки подрібніть за допомогою блендера в крихту та обмажте тістечка з боків і зверху кремом, а потім обсипте їх крихтою. Частину тістечок можна декорувати білим шоколадом. Для цього зніміть застиглий шоколад з пухирчастої плівки і прикрасьте ним тістечка.

Після цього приберіть їх на 2 години у холодильник для просочення. Це допоможе стати тістечкам ще смачнішими та ніжнішими. Смачного!

Популярне

Подібні новини