Коли до зарплати ще 7 днів, роблю цю підливу з грибами: дуже ситно і навіть не зрозумієш, що м’яса немає

Іноді хочеться чогось легкого, смачного та ароматного, але без м'яса. У такі моменти підлива з грибами та сметаною стає ідеальним вибором. Ця страва відмінно доповнить будь-який гарнір.

Грибна підлива зі сметаною – це класичне поєднання, яке ніколи не виходить з моди. Вона має чудову текстуру і кремовий смак, який класно доповнює страви з картоплі, макаронів, каш, млинців або навіть просто свіжого хліба.

Інгредієнти для грибної підливи

Кулінар розповів, як зробити ситну смачну грибну підливу
  • Гриби (шампіньйони, печериці або лісові гриби) – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 середня головка
  • Часник – 2 зубчики (за бажанням)
  • Сметана – 200-250 г
  • Рослинна олія або вершкове масло – 2 столові ложки
  • Борошно — 1 столова ложка
  • Сіль, перець – на смак
  • Зелень (кріп, петрушка) – для прикрашання

Додатково за бажанням для більш насиченої текстури ви можете використовувати вершки, соєвий соус та лимонний сік.

Гриби промийте під холодною водою, обсушіть за допомогою паперового рушника і наріжте тонкими скибочками або кубиками (це вже згідно з вашими вподобаннями).

Кулінар розповів, як зробити ситну смачну грибну підливу

Далі у сковороді розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні, а тоді покладіть туди нарізану цибулю та спасеруйте її до прозорості. Потім додайте гриби й тушкуйте їх до тих пір, поки не випарується вся рідина, а вони не підрум’яняться. На цьому етапі можна покласти нарізаний часник для більш інтенсивного аромату.

Коли гриби будуть готові, всипте борошно і добре перемішайте. Обсмажуйте все протягом 1-2 хвилин, щоб суміш набула золотистого відтінку, після чого додайте сметану і, зменшив вогонь до мінімуму, тушкуйте підливу, постійно помішуючи, поки вона не загусне. За необхідності, якщо маса виходить занадто густою, можна влити трохи води, а краще — вершків. Всипте сіль і перець до свого смаку, а також, за бажанням, кілька крапель соєвого соусу або лимонного соку.

Готову підливу можна подавати гарячою, прикрасивши її свіжою зеленню.

Популярне

Подібні новини