Томатний секрет 93-річної бабці: прищипни “ось тут” – і плоди виростуть розміром з сеньйора Помідора з казки

Для збереження врожаю томатів у серпні потрібно особливо ретельно доглядати за кущами. Контроль вологості, помірний полив, правильні підживлення, захист від хвороб – усе це необхідно зробити дачнику.

А в серпні потрібно обов’язково прищипнути кущі томатів, обрізати та видалити зайві листя і пагони.

Під час огляду китиць нижні листки обрізаються навіть там, де з’явилися плоди томатів. У серпні у відкритому ґрунті всі суцвіття видаляємо до формування зав’язей, якщо шансів на своєчасне плодоношення немає. Якщо їх залишити, решта плодів на кущі будуть дрібними через дефіцит мікроелементів.

Прищипка допоможе зробити з маленьких плодів дуже великі та соковиті. На початку серпня переходимо лише на рідкі добрива та збільшуємо їх кількість, оскільки дефіцит мікроелементів негативно позначиться на плодах. Від хімікатів у цей час потрібно відмовитися і використовувати тільки натуральні добрива та підживлення з калієм.

Городники розповіли, що обов'язково треба зробити з томатами в серпні
Городники розповіли, що обов’язково треба зробити з томатами в серпні

Підгодовувати томати найкраще настоєм із деревної золи: 10 літрів води та склянка золи, гуматом калію, який розводиться за інструкцією, та йодовим розчином – 40 крапель на відро. При нестачі фосфору рослині можна внести добриво з курячого посліду або компост. Підживлення робимо раз на два тижні до закінчення збирання врожаю.

У цей час томати зазнають великого ризику появи різних захворювань – вершинна гнилизна, фітофтора і так далі. Листя, стебла та плоди починають пропадати. Для профілактики хвороб потрібно регулярно провітрювати томати, правильно обрізати кущ, поливати кущі та обприскувати молочно-йодовим розчином.

Популярне

Подібні новини