Куряча печінка виходить завжди ніжною та ароматною: вже 15 років готую її тільки так – інші рецепти не шукаю

Часто буває так, що приготовлена куряча печінка виходить "сухою" та жорсткою. Однак спробуйте приготувати її за цим простим рецептом та насолоджуйтеся дуже ніжкою та соковитою печінкою.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 600 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.

Приготування:

Спершу підготуйте овочі. Для цього очистіть цибулю та наріжте її на невеликі кубики. Також ретельно промийте моркву, очистіть від шкірки та наріжте на дрібні кубики.

Далі розігрійте сковорідку на середньому вогні, додайте вершкове масло та дайте йому розтопитися. Як тільки воно трішки розтане, відразу ж висипте на сковорідку нарізану цибулю, щоб уникнути її пригорання.

Після цього також відразу додайте нарізану моркву та продовжуйте готувати овочі на середньому вогні приблизно 10-12 хвилин, помішуючи час від часу, поки цибуля не стане прозорою, а морква – м’якою. Важливо не перетримати овочі на вогні, щоб вони не підгоріли (мають стати м’якими, злегка підсмаженими, але не пересмаженими).

З цим простеньким рецептом зіпсувати курячу печінку просто не можливо
З цим простеньким рецептом зіпсувати курячу печінку просто не можливо

Тим часом підготуйте курячу печінку. Промийте її під холодною водою, а потім ретельно обсушіть за допомогою паперових рушників та наріжте на шматочки середнього розміру.

Коли овочі на сковорідці будуть готові, додайте до них нарізану печінку та обережно перемішайте всі інгредієнти. Далі додайте сіль та чорний мелений перець за смаком. Потім покладіть один лавровий лист для аромату та накрийте сковорідку кришкою і готуйте на середньому вогні ще 8-10 хвилин, періодично перевіряючи готовність печінки. Важливо, щоб вона була добре приготована, але залишалася ніжною та не пересушеною.

Коли печінка стане м’якою і злегка золотистою, зніміть сковорідку з вогню та додайте ще шматочок вершкового масла, щоб страва була більш ніжною та смачною, а потім накрийте сковорідку кришкою та дайте їй постояти ще приблизно 3 хвилини. Після цього витягніть лавровий лист і ретельно перемішайте страву. Смачного!

Популярне

Подібні новини