Не знаєте, що приготувати з вчорашніх макаронів? Ловіть простеньку і смачну ідею, як зробити з них запіканку

Набридли звичайні макарони? Візьміть на замітку собі цей простенький рецепт та приготуйте за ним неперевершено ніжну запіканку з макаронів, яка чудово підійде як для обіду, так і для вечері!

Інгредієнти:

  • Макарони – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко 2,5% – 250 мл
  • Сіль та перець – за смаком
  • Масло вершкове 73% – 1,5 ст. л.

Приготування:

Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зокрема, відваріть макарони в підсоленій воді до готовності, злийте воду та залиште їх охолонути. Далі змастіть форму для випікання вершковим маслом, щоб запобігти прилипанню запіканки під час приготування.

Після цього у великій мисці розбийте яйця, додайте до них сіль та перець за смаком і добре все перемішайте за допомогою вінчика або ж виделки. Потім влийте молоко і знову ретельно все перемішайте до однорідної консистенції. Яєчно-молочна суміш повинна бути однорідною та без грудочок.

Далі викладіть відварені макарони у підготовлену форму для випікання, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні форми. Потім залийте макарони яєчно-молочною сумішшю.

Кулінари поділилися рецептом, як зі вчорашніх макаронів приготувати запіканку
Кулінари поділилися рецептом, як зі вчорашніх макаронів приготувати запіканку

Після цього зверху макаронів покладіть шматочок вершкового масла. Це додасть страві ніжності та насиченого смаку. За бажанням, можна посипати запіканку натертим сиром. Він розплавиться під час випікання і створить апетитну золотисту скоринку.

Далі помістіть форму з макаронами в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте приблизно 40 хвилин, або до тих пір, поки запіканка не набуде золотистого кольору. Зазвичай час випікання може трішки варіюватися в залежності від вашої духовки, тому краще час від часу слідкувати за стравою під час приготування.

Коли запіканка буде готова, вийміть її з духовки та подавайте гарячою. За бажанням, можна прикрасити свіжою зеленню або улюбленим соусом.

Таким чином, запіканка з макаронів – це чудовий варіант для швидкої та смачної вечері. Вона дуже легко готується, а всі інгредієнти завжди знайдуться під рукою. Смачного!

Популярне

Подібні новини