Цим рецептом користуюсь вже 2 роки, як ідуть блекаути: консервована каша з м’ясом — смачно без розігрівання

Каша з м'ясом у банках — це чудовий варіант консервації, який стане у пригоді в зимовий період. Готувати її не складно, а результат перевершить усі очікування.

Страва має тривалий термін зберігання, а також є дуже ситною і корисною.

Інгредієнти

Кухар розповів, як приготувати консервовану кашу з м’ясом
  • М’ясо (свинина, яловичина або курка) — 1 кг
  • Крупа (гречка, перловка або пшенична) — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 2-3 штуки
  • Морква — 2 штуки
  • Часник — 4-5 зубчиків
  • Рослинна олія або сало — 100 г
  • Лавровий лист — 2-3 шт.
  • Сіль, перець — до свого смаку
  • Вода або бульйон — 1,5-2 літри

Почніть з м’яса. Помите та обсушене, наріжте його на середні шматочки. Якщо використовуєте свинину або яловичину, можна додати трохи сала для додаткової соковитості. Далі у сковороді розігрійте олію, а краще розтопіть сало. Покладіть туди шматочки м’яса та обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки. Посоліть, поперчіть і додайте лавровий лист.

Почищену ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на великій тертці, а часник подрібніть ножем. Тепер обсмажте цибулю та моркву на тій самій сковороді, де смажилося м’ясо, до золотистого кольору. За хвилину до того, як вимкнете плиту, всипте часник.

Крупу промийте її кілька разів під холодною водою. Якщо використовуєте перловку, замочіть її на кілька годин перед приготуванням.

Кухар розповів, як приготувати консервовану кашу з м’ясом

Далі у великій каструлі з’єднайте обсмажене м’ясо, овочі та крупу. Залийте водою або бульйоном так, щоб рідина трохи покривала всі інгредієнти. Доведіть до кипіння, а після зменште вогонь і тушкуйте на повільному 30-40 хвилин, поки крупа не стане м’якою.

Обов’язково простерилізуйте банки та кришки! Далі гарячу кашу з м’ясом розкладіть по стерильних банках, залишаючи 1-2 см до краю. Добре утрамбуйте, щоб не було повітряних кишень, а тоді накрийте кришками (але не закручуйте) і поставте в каструлю з гарячою водою, щоб вода доходила до “плічок” банок. Стерилізуйте на повільному вогні протягом 1-1,5 години. Після цього герметично закрийте їх кришками. Зберігайте кашу в прохолодному, темному місці.

Популярне

Подібні новини