У сезон готую тільки так! Рулетики з баклажанів із грецькими горіхами: ідеальна вечеря після роботи за 30 хв

Рулетики з баклажанів із грецькими горіхами – це неперевершено апетитна закуска, до складу якої входить мінімальний набір інгредієнтів. Вони виходять надзвичайно смачними, ароматними та пікантними.

Інгредієнти:

  • 1 шт. баклажанів
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. солі

Начинка:

  • 50 г грецьких горіхів
  • 1 зубчик часнику
  • 15 г зелені кінзи (пучок)
  • 1 ст. л. води
  • чорний мелений перець і сіль (за смаком)

Приготування:

Перш за все слід підготувати баклажан. Рекомендують обирати гладкий та пружний плід, який під час надавлювання не буде продавлюватися. Також можна взяти два середні баклажани замість одного великого. Їх потрібно вимити, обсушити та нарізати вздовж на тоненькі скибочки.

Отримані пластинки необхідно посолити та залишити на 15 хвилин, а після цього легенько віджати баклажани від зайвої вологи. Зверніть увагу, що на цьому етапі інколи можна не промивати баклажани від солі, оскільки начинка може вийти не дуже солоною.

Далі на середньому вогні варто розігріти рослинну олію на сковорідці та обсмажити на ній баклажани з двох сторін до золотистої скоринки. Готові баклажани потрібно перекласти на тарілку та охолодити.

На вечерю після роботи готую ці смачнючі рулетики з баклажанів із грецькими горіхами
На вечерю після роботи готую ці смачнючі рулетики з баклажанів із грецькими горіхами

Після цього необхідно підготувати інгредієнти для начинки. Зокрема, часник потрібно очистити від лушпиння та можна розрізати зубчик на декілька частинок.

У чашу блендера слід викласти часник, кінзу та грецькі горіхи, вилити воду, додати сіль та перець за смаком, а потім перебити все за допомогою блендера до отримання щільної пасти. За своєю текстурою вона може бути більш-менш однорідною.

Потім потрібно викласти по одній столовій ложці горіхової начинки на кожну пластинку баклажанів, а після цього загорнути їх рулетиком. У такий самий спосіб слід продовжити робити і решту рулетиків.

От і все – баклажани з грецькими горіхами готові! Їх слід викласти на блюдо та за бажанням прикрасити гілочками кінзи, посипати подрібненими горіхами або ж зернами гранату. Смачного!

Популярне

Подібні новини