Китайські голубці: приготувала 70 шт – і всі змели зі столу за лічені хвилини! Ви такі ще точно не готували

Складно посперечатися з тим, що класичні голубці – одна з найулюбленіших страв багатьох. Ми ж хочемо запропонувати вам досить незвичайний варіант – зі свинячих реберець, загорнутих у капустяне листя.

Інгредієнти:

  • Свинячі реберця – 10 шт.
  • Капустяне листя – 10 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Рослинна олія – 1/2 склянки
  • Борошно – 1-2 ст. л.
  • Томатний соус – 1-2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком
  • Вода для бланшування, тушкування та підливки

Приготування:

Половину олії влийте в сковорідку та викладіть свинячі реберця. Обсмажте з усіх боків на невеликому вогні приблизно сім хвилин.

Після цього посоліть реберця, додайте спеції та пропущений через прес часник. Закрийте кришкою сковорідку та зменшіть вогонь до слабкого. Тушкуйте, періодично помішуючи, ще три хвилини. Потім зніміть сковорідку з вогню.

Капустяне листя на п’ять хвилин занурте в окріп, потім дістаньте та остудіть.

Поки листя і реберця остигають, очистіть цибулю та моркву. Промийте овочі та дрібно наріжте їх або натріть на тертці.

У сотейнику розігрійте олію і обсмажте в ній цибулю та моркву до золотистого кольору. Потім додайте воду, доведіть до кипіння, додайте сіль та спеції.

Золото, а не рецепт! Незвичайні голубці, які обожнює вся моя родина – одна з найсмачніших начинок
Золото, а не рецепт! Незвичайні голубці, які обожнює вся моя родина – одна з найсмачніших начинок

Загорніть свинячі реберця в капустяне листя, надавши виробам форму голубців. Викладіть їх у сотейник. При необхідності долийте воду: вона має майже повністю покрити їх. Встановіть під ємністю помірний вогонь та тушкуйте масу під закритою кришкою пів години.

У цей час приготуйте підливу, обсмаживши борошно на повільному вогні в ароматній суміші олії та свинячого жиру, що залишилася в сковорідці після обсмажування реберець.

Додайте томатний соус, перемішайте і тоненькою цівкою влийте стільки води, щоб вийшла в міру рідка підлива без грудочок. Доведіть суміш до кипіння, а потім додайте її до сотейника і добре перемішайте з соусом, в якому тушкуються свинячі ребра в капусті.

Спробуйте соус на смак і, якщо потрібно, додайте сіль та спеції. Тушкуйте масу до готовності капусти та бажаної густоти підливи, при необхідності регулюючи інтенсивність вогню і додаючи воду. При подачі подайте до свинячих реберець у капусті будь-який соус на основі сметани. Смачного!

Порада:

Щоб такі голубці були правильної форми, вибирайте свинячі ребра приблизно з однаковим шаром м’яса. А якщо це необхідно, зрізуйте виступаючі шматочки м’яса. Їх можна буде покласти в посуд для тушкування разом із голубцями. Перед тим як загорнути реберця в капустяне листя, свинину трохи обсмажують. Причому досвідчені кухарі рекомендують солити м’ясо не раніше, ніж через сім хвилин після початку обсмажування: так воно буде соковитішим.

Популярне

Подібні новини