Вже 5 років викопую і саджу заново на тому ж місці: грамотна підкормка для полуниці продовжила життя кущам

І хоча вже не побачиш на городі полуницю, все одно про неї не слід забувати, адже зараз восени пора підживити по-справжньому. Розповідаємо, як це правильно зробити.

Осіння підкормка полуниці – це не просто рутинний етап догляду за рослиною, а справжнє мистецтво, яке може кардинально вплинути на майбутній урожай. Часто саме в цей період вирішується доля ваших ягід: вони або будуть великими та соковитими, або дрібними. І тут важливу роль відіграє правильний вибір добрив, а також час і спосіб їх внесення.

За цю справу слід обов’язково братися, адже однієї літньої підживки або весняної. Насправді восени відбувається ключовий етап: закладка плодових бруньок і накопичення сил рослини для успішної зимівлі. Тож якщо ви хочете насолоджуватися великим урожаєм наступного року, осіння підкормка – це ваш обов’язковий крок до успіху. Зразу зауважимо: ніякого азоту!

Якими добривами підгодувати полуницю восени
Городник розповів, як підживлювати полуницю восени

Одним із найпопулярніших і водночас найефективніших способів підживити полуницю восени є використання попелу. І це не випадково. Як відомо, зола містить калій, кальцій, магній, фосфор, а також безліч інших корисних речовин, необхідних для здорового росту рослини. Але, що найцікавіше, попіл не лише живить полуницю, а й захищає її від шкідників та грибкових захворювань.

Тепер подумаємо, як правильно його слід внести. Можна піти двома шляхами – сухим і “мокрим” підживленням. Перший варіант полягає в тому, щоб просто розсипати попіл навколо кожного куща. Це не лише забезпечить повільне, але тривале вивільнення поживних речовин, а й створить своєрідний захисний бар’єр від шкідників, які можуть ховатися в ґрунті.

Експерти порадили найкраще добриво для полуниці восени для значного покращення врожайності
Городник розповів, як підживлювати полуницю восени

Другий метод – “мокре” підживлення, що передбачає розведення 100-150 грамів попелу у відрі води (10 літрів) і полив кущів цим розчином. Така процедура дозволяє рослинам швидко засвоїти поживні речовини і зміцнитися перед зимівлею.

Але ключ до успіху полягає не лише в виборі способу підживлення, а й у правильному часу. Обов’язково робимо всі процедури до перших заморозків. Рослини повинні встигнути “перетравити” отримані мікроелементи та підготуватися до зимового сну. Крім того, варто звернути увагу на те, що надмірна кількість добрив восени може бути шкідливою.

Популярне

Подібні новини