Як правильно сіяти сидерати: розкриваю секрет, як покращую ґрунт без перекопування і зайвого клопоту

Висівання сидератів - обов'язковий осінній "ритуал", відомий всім досвідченим городникам та дачникам. Розповідаємо про всі хитрощі цього важливого процесу.

По осені роботи на городі продовжуються: потрібно встигнути багато зробити до заморозків, у тому числі висіяти сидерати. Вони покращують структуру ґрунту, збагачують землю азотом і повністю пригнічують розвиток бур’янів. Оскільки є багато різних видів сидератів, ми розповімо про найкращі осінні варіанти.

Гірчицю можна сіяти і восени, і навесні. Восени насіння висівають у вересні, коли основний врожай із ділянки вже зібрано. При осінній посадці бадилля гірчиці необхідно скошувати навесні. Посадка здійснюється методом розсипання насіння із розрахунку 3-4 грамів на один квадратний метр.

Біла гірчиця

Гірчиця відмінно удобрює ґрунт, після неї можна посадити баклажани, перець і помідори, оскільки вона дуже ефективна у боротьбі з паршею та фітофторозом. Конюшина також може сіятися і весною, і восени, як і гірчиця. При сівбі на кожен квадратний метр вноситься близько двох грамів насіння.

Коли зелень підніметься, потрібно не чекаючи цвітіння скосити бадилля, прибрати його на компост, а залишки рослин закласти в ґрунт. Вже через 2-3 тижні на ділянці можна висаджувати будь-які рослини, крім бобових культур. Фацелія також може засіватися на городі як восени, так і навесні. Вона виросте на будь-якому ґрунті, навіть на кам’янистій.

Фацелія розкислює склад ґрунту, а якщо посадити її восени, то ґрунт буде надійно захищений від промерзання. Завдяки фітонцидам, які виділяє рослина, будь-які грибки, такі як фітофтора, парша та гнилі, будуть знищені. Овес можна висаджувати і восени, і весною. Під зиму овес потрібно висівати у вересні із розрахунку 20 грамів на кожен квадратний метр.

Ось і всі рекомендації на сьогодні. Бажаємо успіхів на грядках!

Цей сидерат відмінно росте на будь-яких ґрунтах і насичує ґрунт азотом, фосфором і калієм.

Популярне

Подібні новини