Смородиновий рай на грядці: восени сію це зелене диво, а влітку сусіди дивуються моєму врожаю. Як це працює

Восени за смородиною також необхідно доглядати. Сьогодні розповідаємо про неймовірну користь від висадки сидератів. Всі деталі читайте далі у нашрму матеріалі.

Сидерати є натуральними природними добривами. Їхній посів здійснюють разом із рештою садових культур. У результаті наростає об’ємна зелена маса, яку зрізають і додають у ґрунт. Це дозволяє збагатити землю азотом, запобігти появі бур’янів та звести до мінімуму ймовірність виникнення грибкових і інфекційних захворювань. Наприклад, хорошими сидератами є гірчиця, редька олійна, горох, овес, гречка, фацелія та інші.

Мало хто знає, що посів сидератів можна здійснювати у приствольних колах плодових дерев і чагарників. Особливо ефективно використовувати сидерати, коли рослини виростають на виснаженому й неродючому ґрунті. Сидерати насичують землю корисними макро- та мікроелементами. Коли йдеться про осіннє застосування такого добрива, важливо враховувати, що сидерати затримуватимуть проникнення снігу і створять сприятливі умови для зимівлі садових культур.

Ми рекомендуємо використовувати такі сидерати, як гірчиця або овес. При посіві не шкодуйте сидератів і рясно посипте ними землю. Їхнє коріння розпушить ґрунт, створить канали для кращого обміну вологою та повітрям. Після зими, завдяки цьому удобренню, ґрунт не буде ущільненим.

Городники розповіли про сидерати під смородину
Городники розповіли про сидерати під смородину

Багато українських дачників та садівників радять сіяти сидерати після збирання врожаю, і це не даремно. Завдяки сидератам земля ніколи не буде пустувати й не втратить своїх корисних для рослин властивостей. Таким чином, можна підбити підсумок, що посів сидератів значно покращує склад ґрунту і є відмінним натуральним добривом.

Обов’язково скористайтеся нашими перевіреними рекомендаціями, і ми впевнені, що город потішить вас карколомним врожаєм. Бажаємо успіхів на грядках та присадибних ділянках!

Популярне

Подібні новини