Тільки розумні дачники знають, де не можна садити озимий часник: простий трюк для врожаю на 12 балів

Висаджуючи восени озимий часник потрібно дотримуватись певних рекомендацій і правил. Сьогодні ви дізнаєтесь про те, після яких культур не вато висаджувати овоч.

Часник — це дуже корисна культура, яку обожнюють висаджувати укаїнці, адже вона не потребує особливого догляду.

Та все ж без сприятливих умов часник не зростатиме. Для вирощування необхідно обов’язково забезпечити рослині достатню вологість, освітлення і стежити за тим, щоб після рослин-попередників часник не підхопив шкідників чи захворювань.

Тож розкриваємо хитрощі вирощування цієї корисної культури.

По-перше, врахуйте, що часник обожнює вологий ґрунт та освітлені ділянки. Після рослин із довгим корінням його краще не садити, оскільки у часнику коротка коренева система, і він буде живитися корисними мікроелементами, що знаходяться ближче до поверхні. Важливо також не висаджувати одну й ту саму культуру багато років поспіль без сівозміни.

Часник добре росте після бобових, гороху, квасолі, деяких зернових культур, цвітної та ранньої капусти, гарбуза, ягід, огірків і багатьох квітів. Ідеальним варіантом є чергування полуниці з часником. Ґрунт після часнику буде вільний від шкідників, які атакують ягоди, а після полуниці залишиться багато мінералів та корисних мікроелементів.

Городники розповіли, де не варто висаджувати часник на городі
Городники розповіли, де не варто висаджувати часник на городі

Однак після буряків, картоплі, моркви, редиски, ріпки та будь-якої зелені часник садити не можна. Ці рослини споживають велику кількість азоту та виснажують ґрунт. Дуже поганою ідеєю буде посадка часнику після цибулі, оскільки вона також має коротку кореневу систему і витягує з ґрунту всі необхідні часнику речовини.

Для посадки потрібно вибрати здорові та міцні зубчики без потемнінь, плям і плісняви. Для перестрахування необхідно обробити їх розчином марганцівки або мідного купоросу, висушити і висадити на відстані близько 10 сантиметрів один від одного. Ґрунт удобрюємо лише весною, коли насіння вже проросте.

Дотримуючись цих простих порад ви зберете чудовий врожай!

Популярне

Подібні новини