До моркви, буряка і картоплі в погребі завжди підкладаю 1 жменьку цього: лежать свіжі та смачні по 4 місяці

Як зберегти коренеплоди у льосі свіжими протягом зими? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла цікавий і нетривіальний лайфхак для всіх, хто запасається овочами.

Всі, хто вирощує картоплю чи буряк, знають, як непросто зберегти врожай свіжим до весни. Особливо боляче, коли за кілька місяців у підвалі чи на балконі коренеплоди починають проростати або покриватися цвіллю. Звісно, можна покласти все у холодильник, але коли у вас чималий врожай, ніде, окрім льоху це не скласти.

Є один цікавий та дуже несподіваний лайфхак. Його суть у тому, щоб підкласти до коренеплодів каштани.

Як зберігати картоплю, щоб вона не проросла: лайфхак з каштанами
Городник розповів, чому до коренеплодів слід підкладати каштани

Чому саме вони? Виявляється, ці коричневі гладенькі плоди не лише красиві, але й мають здатність вбирати надлишкову вологу. Саме вона — головний ворог при зберіганні овочів, вона створює ідеальне середовище для гниття та розвитку грибка. Кілька каштанів у мішку з картоплею діють як природні “губки”, які поглинають вологу і не дають їй зіпсувати ваш урожай. Окрім того, вони не виділяють токсичних речовин, тому абсолютно безпечні для здоров’я.

Жолуді теж відомі своєю здатністю зберігати продукти в належному стані. На Галичині, де у дубових лісах Карпат жолудів було вдосталь, їх активно використовували для зберігання овочів. Ці плоди, наче природні регулятори вологості, допомагають тримати середовище сухим і захищають овочі від зайвих паростків. Традиційно жолуді клали до картоплі або моркви, і це дійсно працювало — овочі зберігали свою свіжість до весни.

Як можна використовувати каштани на ділянці
Городник розповів, чому до коренеплодів слід підкладати каштани

Також саме жолуді пригнічують випаровування етилену та не дають городині перестигнути.

Використовувати ці природні фільтри слід із розрахунку пів кіло на кожен кілограм коренеплодів. Якщо у вас вентиляція відсутня зовсім, то можна і більше.

Популярне

Подібні новини