Приготувала цей кокосовий десерт — тепер тортами заморочуватись не буду: рецепт за 15 хвилин без випічки

Шукаєте смачний десерт, який порадує вас та близьких? Спробуйте домашні кокосові цукерки! Готуються всього за 15 хвилин, а 5 варіантів смаку підійдуть для будь-якого настрою.

Часом так хочеться чогось солоденького, але лінь возитися з тістом чи вмикати духовку. Саме в такі моменти на допомогу приходять прості рецепти без випічки. Сьогодні хочеться поділитися з вами моїм улюбленим рецептом кокосових цукерок, який я відкрила для себе випадково під час експериментів на кухні. Ці маленькі смаколики вийшли настільки смачними, що я забулася про складні торти! А ще для них можна придумати багато цікавих варіацій.

Отже, почнімо з класичного рецепта, для якого вам знадобляться:

  • 250 г кокосової стружки
  • 200 г згущеного молока
  • 50 г мигдалю
  • 150 г вафель
  • 50 г горіхової пасти

У великій мисці змішайте 200 г кокосової стружки, згущене молоко та подрібнені вафлі. Добре перемішайте до однорідної маси. Сформуйте з суміші невеликі кульки. У центр кожної кульки покладіть мигдаль та трохи горіхової пасти. Обкачайте цукерки в залишках кокосової стружки. Складіть кульки на тарілку і відправте в холодильник на 30 хвилин.

Швидкий кокосовий десерт з мигдалем до чаю та кави
Швидкий кокосовий десерт з мигдалем до чаю та кави

Це все! Десерт готовий. Але на цьому експерименти не закінчуються. Є кілька варіацій, які я спробувала і які неодмінно вас здивують.

Фруктово-кокосові кульки

Додайте до основної суміші 100 г подрібнених сухофруктів, як журавлина, курага чи родзинки. Замість горіхової пасти використайте м’який сир. У центр кладіть шматочок свіжого ананаса.

Кокосово-лимонні цукерки

Додайте цедру одного лимона та 2 ст. л лимонного соку до кокосової суміші. Замість горіхової пасти використайте лимонний курд. В центр можна покласти кандировану цедру.

Шоколадно-кокосові трюфелі

Замініть вафлі на 100 г какао-порошку, а горіхову пасту — на розтоплений чорний шоколад. В центр кладіть цілий фундук. Обкачайте в суміші какао та кокосової стружки.

Кокосові цукерки можна робити з різними смаками
Кокосові цукерки можна робити з різними смаками

Кокосово-карамельні кульки

Замініть звичайне згущене молоко на варене. В центр покладіть шматочок солоної карамелі. Обкачайте в суміші кокосової стружки та подрібнених солоних арахісів.

Популярне

Подібні новини