Івана Купала в Україні 2023: що зробити на наступний день після свята для залучення любові, грошей і здоров’я

Стародавнє слов'янське свято давно стало частиною української культури. Розповідаємо, що робити для залучення щастя та вдачі у своє життя. Народні прикмети на наступний день після свята

До приходу православ’я на українські землі наші предки-язичники поклонялись великій кількості богів. Серед них був і бог родючості Купало. День, присвячений цьому богові, характеризується можливістю очиститись за допомогою води та вогню. Зі святом Івана Купала пов’язано багато магічних ритуалів та народних прикмет. Розповідаємо, що робити для залучення удачі, любові, грошей і здоров’я.

Магічні ритуали на Івана Купала 2023

Аби залучити у своє життя більше грошей і фінансового добробуту, потрібно виконати простий ритуал. У глибокий скляний посуд потрібно набрати купальну воду та помістити в неї монети. Зауважте, що номінал монети має бути якомога більший, адже у такому разі вищі сили будуть до вас більш схильними. Залиште монети до світанку, а потім – добре помийте їх і заховайте у такому місці в будинку, де їх ніхто не знайде.

Як у свято Івана Купала залучити в життя удачу

Для того, аби одужати та позбутись від проблем зі здоров’ям, потрібно зробити ритуальне обмивання. Після цього потрібно випрати свій одяг у купальній воді. Висушіть речі та одягайте їх перед сном. Достатньо поспати у цьому одязі одну ніч – і хвороба одразу відступить.

А от для того, щоб залучити у своє життя кохання, потрібно розводити магічне багаття. Візьміть свого коханого за руку та перестрибніть разом через вогонь.

Івана Купала 2023: народні прикмети

Всі народні прикмети у це свято пов’язані з водою, сонцем і рослинами, адже сами ці речі символізують Івана Купала. Багато років поспіль наші предки стежили за погодними явищами, аби вміти передбачати майбутнє.

  • Віщували, якщо на свято Івана Купала зранку багато роси, то урожаю огірків і горіхів буде так багато, що втомитесь його збирати;
  • Якщо у ніч на Івана Купала небо чисте та зоряне, то готуйтесь до щедрого врожаю грибів;
  • Якщо на Івана Купала піде дощ, то залишок літа стане сухим і дуже спекотним;
  • Якщо раптом у свято Івана Купала ви побачите змію, готуйтесь до неочікуваних проблем.
Поділитися