Рубрики: Лайфхаки

Як відрізнити смачне і якісне сало ще на ринку: допоможе звичайний сірник. Мало хто знає про цей трюк

Справжнє, соковите, насичене жирами сало — ідеальне доповнення до вашого столу. А в тому, як обрати саме таке, щоб не помилитися, вам допоможе звичайний сірник.

Придбати сало, яке не соромно дістати, коли прийшли гості, випадає змога не завжди, адже зовнішній вигляд може бути оманливим. І тоді головний атрибут вашого столу зіпсує настрій та апетит не тільки вам, а й вашим гостям.

Спосіб перевірки сала за допомогою сірника насправді дуже простий.

Чому варто завжди носити з собою сірник, коли йдете по покупки?

Протикаємо шмат сала сірником

Проткніть ним сало та подивіться на результат. Якщо сірник входить легко, з невеликим опором, ніби пірнає у воду, то це сало можна брати — воно буде смачним.

Якщо сало ніяк не хоче протикатися, то найбільш імовірно, що воно виявиться гірким.

Також не забудьте перевірити шкірку продукту. Вона має бути пружною, трохи ніби натягнутою, проте водночас сірник має проткнути її.

Поради для вибору сала

Зверніть увагу на місце, де купляєте сало. Це теж дуже важливо. Сало краще придбати на ринку. Там ви можете і перевірити його, і дізнатися про походження шматочка, який припав до душі, та навіть скуштувати.

Проте, слідкуйте, щоб на ринку дотримувались санітарних умов. Це необхідно для вашого здоров’я.

Якщо ви знайдете власника свині, чиє це сало, то рахуйте, що вам пощастило. Перекупник не зможе розповісти вам про харчування тварини, на відміну від господаря.

Свиня чи кабанчик? Варто обирати сало саме свині, а не кабанчика, тому що в нього немає неприємного запаху, а смак такого куди ніжніший та приємніший.

Свиня чи кабанчик?

Перевірити чиє це сало можна не тільки по аромату. Обпаліть його. Якщо ви відчуєте запах сечі, то це сало кабана, бо сало свині має ніжний аромат з тонкими солодкувато-молочними нотками.

Щодо виду сала, то надавайте перевагу шматкам з бічної частини чи зі спини. Воно ніжне на смак, з тонкою шкіркою. Таке сало можна їсти й у сирому вигляді, і в солоному, і в тушкованому.

На що варто зернути увагу при виборі сала?

Якщо ви придбали сало з щоки чи шиї, то у вас жорсткий шмат з твердою шкіркою, але ви можете врятувати його, запікши чи прокоптивши.

Сало з черевної частини, як справжній делікатес: сало рівномірно чергується з пластами м’яса, а шкірочка такого продукту — тонесенька.

Сало – найкаще доповнення до столу та ще той делікатес

Колір сала має бути білим чи з легким відтінком рожевого. Якщо продукт з виразною домішкою червоного, то це свідчить про те, що свиня потрапила під ніж під час “весільного” періоду.

Поділитися
Опубліковано