Рубрики: Лайфхаки

Знайти край стрічки скотчу можна за секунду: подивіться, як (ВІДЕО)

Вічна проблема: щойно відрізали ножницями клаптик скотчу, а знадобився ще один і тепер не можна знайти край. Відео підкаже, що вам робити в такій ситуації.

Ми завжди використовуємо скотч в побуті. Коли щось зламалось, в деяких моментах прозовий скотч рятує краще, ніж клей. Під час якихось аплікацій для дітей також використовується скотч. Він може бути кольоровий, прозорий або сірих та коричневих відтінків.
При частому використанні нам тяжко, а деколи, навіть, неможливо, знайти той маленький клаптик, який нам потрібен, щоб відірвати шматок побільше.
Власниця одного з популярних YouTube-каналів “А на дачі життя інакше” розповіла, як вона знаходить край прозорої стрічки.

Різнокольоровий скотч користується попитом

Жінка розповідає, що раніше вона згинала край, але щоразу перед використанням доводилось відрізати цей шматочок. Так скотч витрачався більше, а час це не економило. Тепер ідеальним рішенням є підкласти сірник, скріпку або зубочистку під липкий край, так буде видно неозброєним оком.

Хто і коли придумав скотч

В 1923 році Річард Дрю, під час роботи лабораторним техніком, помітив, що в його колег виникають труднощі під час покриття будь-яких поверхностей різними кольорами. Була необхідна дуже хороша та водостійка стрічка, за розробку якої і взявся Річард. Так він винайшов клейку стрічку, якою працівники залишились задоволені. В перекладі з шотландського scotch – означає “скупий”. Таке значення з’явилася, бо в ті часи необхідна була економія, а на презентації нового винаходу Дрю використав тільки декілька шматочків.
Зараз скотч існує абсолютно будь-якого кольору та форми. Люди придумали ізоленту, металевий скотч, та, навіть, паперовий, який використовується для оздоблення блокнотних сторінок.

Поділитися