Рубрики: Лайфхаки

Як я позбавилася від попелиці без хімії та не витратила ні копійки: спосіб, який працює раз і назавжди

Комахи можуть принести багато труднощів дачникам і навіть позбавити хорошого врожаю. Щойно ви помітили, що ваші рослини страждають від навали попелиці, користуйтеся цими порадами

Попелиця є дуже поширеною комахою у наших широтах. Такі маленькі шкідники приносять багато бід і клопоту аграріям, тому кожен намагається відшукати спосіб, як позбутись від попелиці назавжди. Дачники витрачають багато сил і грошей на боротьбу з комахами, втім усе насправді можна зробити набагато легше. Розкажемо, як забути про шкідників назавжди.

Попелиці живуть на листі та пагонах, комаха буквально випиває всі сили з культур та робить їх дуже слабкими. Тому кожен дачник шукає вирішення цієї проблеми. Існує чимало народних методів боротьби з комахою. Експерти радять користуватись саме “натуральним” способом, адже ні квіти, ні городні культури не люблять хімічних препаратів.

Експерти розповіли, як швидко позбутись від попелиці назавжди

Одразу слід зазначити, якщо шкідників мало, то ви можете дуже просто вирішити проблему – обрізати уражені ділянки. Але такий спосіб не підійде, якщо комахи повністю обліпили рослину. Тоді на допомогу приходять наступні методи. Спробуйте один із таких способів:

  • Протирання спиртом. Спирт – відмінний борець з попелицею. Якщо протирати рослини медичним спиртом, ефект миттєвий;
  • Мильний душ. Додайте рідке господарське мило у воду у співвідношенні один до шести. Намочіть розчином губку та протирайте рослини та квіти. Можете також розпилювати мильну воду на рослини з пульверизатора, але не забудьте після цього сполоснути чистою водою.
  • Тютюновий настій. Додайте тютюн у воду – співвідношення один до двох. Перемішайте та дайте постояти хоча б добу. Процідіть та змішайте з водою один до одного. Після обприскуйте з пульверизатора рослину. Але суміш не повинна потрапити на землю, інакше нашкодите корінню.
  • Настоянка зі шкірки апельсина. Сто грамів кірки апельсина (можна взяти лимони або мандарини) замочіть у 500 грамах води на три доби. Отриманим засобом обробіть квіти та дачні культури.
  • Розчин із червоного перцю. Приблизно 50 грамів червоного гострого перцю натріть на тертці. Додайте 200 грамів води та закип’ятіть, проваріть хвилин 30 на малому вогні. Отриману суміш потрібно витримати у прохолодному місці приблизно добу, а потім процідити. Далі 10 мілілітрів розчину додайте у відро води. І обробляйте рослини.
Поділитися