Рубрики: Лайфхаки

Соковиті кавуни, як з Херсону: ці підживки стовідсотково допоможуть зібрати великі та смачні плоди

Сезон кавунів вже не за горами, тож пропонуємо розібратися: що саме зробить ваш врожай найкращим. Ці тваринні та рослинні добрива допоможуть вам досягти найліпшого результату.

Кавуни майже найвибагливіші до поливу та удобрення рослини, особливо після висадки на грядку. Їм властивий швидкий ріст та великі плоди, тільки якщо їх підгодовувати органічними добривами.

Спеціалісти не радять використовувати хімічні добрива, бо можна завдати шкоди не тільки рослині, а і людям, які будуть споживати продукт.

Підживки для кавунів, які допоможуть вам отримати соковитий плід

Першим можливим варіантом підживки є курячий послід. Він містить більше фосфору, азоту, калію та сірки, ніж гній великої рогатої худоби або свиней, тож його використання – порятунок садівникам.

Спосіб використання: потрібно підживити кавун пташиним послідом, розведеним водою у співвідношенні 1:20, і залишити на кілька днів. Отримане добриво бажано процідити та час від часу поливати розсаду.

Як правильно удобрювати кавуни без клопоту

Поділимося ще одним ефективним методом підживки – пекарські дріжджі.
Для приготування дріжджового підживлення потрібно взяти 100г пачки живих дріжджів і подрібнити їх у 3-літровій банці. Після цього потрібно додати 100г цукрового піску і 2,5л теплої води. Усе добре перемішати і залишити в теплому місці для бродіння.

Спосіб використання: Коли бродіння закінчиться, розведіть 1 склянку добрива на 10л звичайної води та полийте всі кущі.
Нагадаємо, що вносити це добриво під кавуни слід через 10 днів після зеленого підживлення.

Рекомендуємо притримуватися цих порад, аби згодом насолоджуватися смачними та великими кавунами усе літо.

Поділитися