Рубрики: Лайфхаки

Застарілий жир зійде на очах: як повернути ідеальну чистоту сковорідці. І каструлі будуть блищати як нові

Навіть коли здається, що простіше викинути сковорідку, ніж вимити її, цей спосіб допоможе швидко та просто позбутись від застарілого жиру та бруду

Існує декілька способів, як позбутись від застарілого жиру на сковорідці. Для початку потрібно налаштуватись, що насправді це не так складно, як могло б здаватись. Для того, щоб вимити пательню навіть від найгіршого бруду, потрібно просто знати вірний спосіб і рецепт миючого засобу, який допоможе позбутись від жиру. Редакція “Добрих новин” зібрала дієві лайфхаки, завдяки яким ви точно зробите зі своєї старої новеньку пательню.

Як позбутись від жиру на сковороді

Який саме обрати спосіб позбутись від жиру на пательні, залежить від того, наскільки брудний посуд. У разі якщо пательня не настільки брудна, наберіть повну сковорідку води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Продовжуйте кип’ятити воду на вогні щонайменше 15 хвилин, а потім зніміть сковорідку з плити, трохи почекайте та промийте під проточною водою.

У мережі поділились дієвими лайфхаками, як правильно позбутись від застарілого жиру на сковороді

Якщо на сковорідці набагато більше старого жиру, то використовуйте цей метод для того, аби вимити пательню. Посуд із нагаром переверніть, посипте декількома ложками столової соди та полийте зверху звичайним оцтом. Залиште пательню на декілька хвилин – щонайменше на 5-10 хвилин. Потім промийте сковорідку з миючим засобом під проточною водою.

У мережі розповіли про те, як правильно позбутись від застарілого жиру на сковороді

Позбутись від жиру на сковороді допоможе й інший спосіб. Про такий варіант чув не кожен, та й застосовували його далеко не всі. Для початку потрібно вимити сковорідку, як і зазвичай, аби вона не була жирною після приготування їжі. Далі посипте брудне дно великою кількістю солі та натріть розрізаною навпіл картоплею. Далі, як і звичайно, вимийте пательню знову.

Поділитися
Опубліковано