Подруга з Італії розповіла, що італійці купують додому по 5 пачок соди: спитала навіщо, тепер роблю так само

Сода є дійсно дуже бюджетним і універсальним очищувачем для різних поверхонь і речей. Даний засіб можна застосувати у різних випадках. Ділимось секретами!

Полірування сантехніки. Сода відмінно підходить для того, щоб назавжди позбутися від білого нальоту на сантехніці. Потрібно змочити губку у воді, насипати на неї соду і добре потерти кран. Залишити соду на двадцять хвилин для дії. Також сода допоможе прибрати плями на білих керамічних умивальниках та відбілити руді ділянки на сантехніці.

Очищення пляшок. Щоб якісно вимити пляшки зсередини, слід засипати соду, додати трохи рису, краплю миючого засобу та склянку води. Потім слід добре потрясти всі компоненти всередині закритої пляшки. Після процедури необхідно добре сполоснути пляшку зсередини. З содою навіть важкодоступні місця в ємності буде сяяти чистотою.

Чищення аксесуарів для тварин. Нерідко побутова хімія шкодить домашнім тваринам, особливо якщо погано змити засіб. А ось ті засоби, які використовуються ветеринарією, є досить дорогими. Тому можна використовувати для чищення тарілок, котячого лотка, іграшок, нашийників – соду. Засіб не тільки видалить забруднення, а й прибере запах. Також сода стане ефективним очисником від котячих та собачих міток. Достатньо засипати пляму содою та залишити на двадцять хвилин, після чого прибрати порошок за допомогою пилососу.

Експерти назвали універсальний продукт для городу і домашнього побуту
Експерти назвали універсальний продукт для городу і домашнього побуту

У цій статті ми розповімо про застосування соди на городі, а також про те, що зробити, щоб збільшити врожайність грядо. І так про все по порядку.

Сода на дачних грядках

Якщо у вашому регіоні ґрунти важкі, і найчастіше суглинні та кислі, то розкислити їх необхідно, адже на кислих ґрунтах росте благодатно лише щавель із ревенем, але хочеться скуштувати й огірків із помідорами.

Тому вносимо соду при перекопуванні грядок. Сода хороший розкислювач, і завдяки їй при належному внесенні ґрунт стає нейтральним. Але варто пам’ятати про те, що не кожній культурі потрібний повноцінний нейтральний ґрунт, наприклад томатам до вподоби злегка підкислений ґрунт (але не зовсім кислий).

Внесення просте, але залежить від рН ґрунту. Наприклад, рН ґрунту 4-5, то нам потрібно зробити його ближче до 6. Виходячи з цього, додаємо по добрій жмені соди на 1 кв. метр грядки. Після того, як внесли, перекопуємо грядки, щоб сода почала взаємодіяти з ґрунтом відразу ж, а не зазнавала опадів на відкритому повітрі, яких восени вистачає.

Збільшення родючості грядок

Після збирання овочів, перекопування грядок і внесення соди, висіваємо прямо під зиму сидерати, адже вони, сприяють родючості ґрунту, а навесні, як тільки пригріє сонечко, сидерати заколоситься і не доведеться витрачати час на їхній посів у розпал посівної.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини