Рубрики: Цікаве

Секрет, який має знати кожна господиня: що необхідно, аби позбутися застарілих плям на кухонних рушниках

Збираєтесь викидати улюблені кухонні рушники, бо здається, що їх уже нічого не врятує? Не поспішайте, адже є спосіб позбутися застарілих плям на них та не викидати.

Іноді ви дивитесь на свої кухонні рушники та розумієте, що їх вже соромно діставати. Вони, які щойно випрались у пральній машині, усе одно виглядають не найкращим чином. Втрачену чистоту та охайність жодне прання та ніякий пральний порошок ніби не можуть повернути.

Однак, виявляється, що перед тим, як прати кухонні рушники, які вже довго вам служили та набрались застарілих плям, їх треба замочити. Після цього жир та старий бруд має зникнути з обов’язкового елемента на вашій кухні.

Для секретної суміші, у якій будете вимочувати рушники перед пранням, вам знадобиться небагато складників. Ба більше — майже всі вони є на вашій кухні.

Як позбутися застарілих плям на рушниках?

Це питання цікавить багатьох господинь

Отже, у велику каструлю наберіть принаймні один літр води. Додайте туди дві чайні ложки олії, яка немає запаху, та три чайні ложки розчину аптечного натрію гіпохлориту.

Якщо ви ще не уявили себе відьмочкою, яка стоїть над казаном з варивом, то продовжуємо далі. Тепер до цієї суміші варто додати 100 грамів порошку в сухому вигляді та один пакетик розпушувача, який зазвичай використовують для випікання. А ми казали, що це секретна суміш, тому не дивуйтеся.

Потім це вариво доведіть до кипіння перед тим, як занурювати туди рушники. Після цього кип’ятіть кухонні рушники в цій каструлі з цікавою сумішшю протягом п’яти хвилин. Після завершення цього часу вимкніть плиту, а каструлю накрийте кришкою. Залиште рушники охолоджуватися разом з водою, у якій вони варилися.

Після цього, злийте воду, а рушники трохи відіжміть. Зверніть увагу, що полоскати їх непотрібно.

Тепер ці рушники, відварені в секретній суміші, покладіть в пральну машинку. Перед початком прання додайте туди одну столову ложку кальцинованої чи звичайної соди.

Поділитися