Рубрики: Цікаве

Забудьте про тертя: ця суміш з трьох простих та домашніх інгредієнтів допоможе очистити килим за 15 хвилин

Якщо у вас вдома килим часто стає епіцентром квартири, який невпинно притягує бруд, то цей лайфхак вам точно знадобиться. Ця суміш допоможе очистити килим за 15 хвилин.

Пухнасті килими часто стають окрасою дому. Вони такі м’які та приємні на дотик, що хочеться ходити по них босими ногами весь час. Однак, волокна такого килима, як м’які іграшки, люблять притягувати зайвий бруд, пил та бактерії. Це часто починає викликати неприємний запах та позначатися на кольорі і м’якості килима.

Проте, не поспішайте його викидати чи годинами сидіти над килимом, аби ретельно вичистити все неприємне, що заховалося глибоко між волокнами, та не одразу помітне. Адже є чудодійна суміш, яка складається з трьох інгредієнтів, які є у кожного вдома, що впорається з чищенням килимів усього лиш за 15 хвилин.

Для приготування цієї диво-суміші вам знадобиться харчова сода, яка точно має бути на кухні, адже її рятувальні можливості ще не повністю досліджені науковцями. До склянки харчової соди додайте чотири краплі ефірної олії лаванди та декілька чайних ложок засушеного розмарину або інших трав.

Ця суміш для чистки килима зекономить вам безліч часу

Коли ви змішаєте ці складники, через сито посипте цією сумішшю весь килим.

Залиште килим з такою верхівкою на 10-15 хвилин. Виявляється, сода майже повністю нейтралізує ті бактерії, які викликають запах, а ефірні олії з яскраво вираженим запахом стійко триматимуть приємний аромат на килимі, а отже, і в усій кімнаті.

Коли зазначений час мине, пропилососьте килим. І вже одразу ви помітите, як він став м’яким, пухнастим, а головне — чистим та запашним.

Для зимового настрою

Якщо ви хочете відчувати більш зимові нотки по квартирі, то додайте до цієї суміші дві-три столові ложки сушеної кориці замість розмарину. Також можете додати до соди мускатний горіх чи суміш спецій. А задля більш стійкого запаху використайте ефірну олію з дерев’яним ароматом.

Поділитися