7 круп, які не треба варити: рецепти на випадок відсутності світла чи газу

Часто віялові відключення дають про себе знати в найбільш неочікуваний момент, коли нічого з їжі немає, а голод у шлунку дає про себе знати. Але є 7 чудових круп, які врятують вас.

Відключення світла та електроенергії стали більш масовими. І якщо до відсутності світла за плановими відключеннями ще можна адаптуватися, то до аварійних — навряд чи. А часто відбувається так, що світло зникає у найбільш важливі моменти. Наприклад, коли ви не встигли приготувати поїсти.

Але є 7 видів круп, які не треба варити. Тобто ви можете приготувати їх, коли немає ні світла, ні води. Що це за дивовижні каші?

Гречка

Ця королева круп легко засвоюється в організмі та так само неважко готується. Її можна запарити наперед чи залити водою, молоком або кефіром. Уже протягом від двох до десяти годин вона розбухне та буде готова до вживання. За смаком можете додати до неї спеції чи цукру.

Вівсянка

Цю універсальну крупу можна вживати, навіть не зваривши перед цим. Залийте її окропом, і вже через 20 хвилин додайте горіхи, сухофрукти, варення і джем. Якщо гарячої води не маєте, то вівсянку можна залити холодною водою та дати постояти протягом 30-60 хвилин. Тільки тоді краще залити її кефіром чи йогуртом задля кращого смаку.

Перловка

Її не обов’язково заливати окропом, це можна зробити і звичайною водою. Тоді додавайте до цього виду каші воду у співвідношенні 1:3 чи 1:4, а вже через 10-24 години можете її їсти.

Голодними не залишитесь, якщо маєте бодай одну з цих круп
Голодними не залишитесь, якщо маєте бодай одну з цих круп

Кускус

Це один з улюблених гарнірів відомого кулінара Євгенія Клопотенка завдяки простоті його приготування. Якщо у вас є гарча чи тепла вода, то залийте нею кускус, а вже через 15-30 хвилин можете діставати до неї інші продукти та насолоджуватися смаком.

Манка

Уже через 15-20 хвилин, як ви залили манку холодним молоком, вона стає придатною до споживання. Але не забудьте накрити страву кришкою після того, як виллєте до неї молоко.

Ячна крупа

Залийте ячну крупу гарячою водою у пропорції 1:2 та дайте їй розбухнути протягом 2-2,5 годин. А для того, щоб зберегти тепло, а крупа не готувалася довше, загорніть каструлю у ковдру.

Булгур

Якщо у вас є трохи булгуру середнього чи дрібного розміру, то вітаємо, адже ви зможете смачно поїсти. Залийте крупу окропом на 20 хвилин, а якщо використали цей вид середнього розміру, то — на 40.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини